Mia Melcher

Fotografija: Mare Milin

Biografija

Rođena je 7. travnja 1986. u Zagrebu. Nakon završene Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn (smjer scenografije) upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu na kojoj je 2011. magistrirala glumu. Još od druge godine studija ostvaruje zapažene uloge kao što su u predstavama: Ana i Mia (Anica Tomić i Jelena Kovačević, Kazalište Mala scena), Glasi iz Planina (r. Rene Medvešek, ZKM), Sasvim sam popubertetio (r. Aida Bukvić, GK Žar-ptica), Zagorka (r. Ivica Boban, HNK u Zagrebu), Ljevoruka i Svratište kod Alberta C (r. Vedran Hleb, Teatar ITD), This Casting (r. Miran Kurspahić, Teatar Rugantino), Romanca o tri ljubavi (r. Tomislav Pavković, Scena Gorica), Otac hrabrost (r. Boris Bakal, Dubrovačke ljetne igre), Projekt višegodišnjeg nasada jabuka (dr. Nina Gojić i Bojan Mucko, Privremeni kolektiv radnika u kulturi, Teatar ITD i KUFER).

Glumi i u televizijskim serijama te na Hrvatskoj televiziji osam godina vodi emisiju za djecu TV vrtić.

Sudjelovanjem u različitim vrstama kazališnih projekata dolazi i do i prvih nominacija za Nagradu hrvatskoga glumišta 2008. i 2010.

U međuvremenu je postala umjetničkom voditeljicom projekta FreeDA nadahnutim životom i djelom Fride Kahlo koji spaja kazalište s drugim umjetnostima.

Umjetnost nam omogućava da se pronađemo i izgubimo u isto vrijeme.” Thomas Merton

ZKM-ove predstave u kojima glumi: Drakula, Hinkemann, Priroda i društvo.

Predstave