Skakavci

Redatelj: Janusz Kica

Tekst: Biljana Srbljanović

Skakavci su slika naizgled veselog svijeta što se raspada pred našim očima i čije krhotine nikada više nećemo sastaviti. Gubitak iluzija, potrošene ambicije, dezorijentacija u društvu izokrenutih perspektiva i poremećenih moralnih vrijednosti, demencija, strah od starenja i zaborava...

Više o predstavi

Samo su neke od tema koje na tragikomičan način bilježi jedna od trenutačno najpopularnijih dramskih spisateljica Biljana Srbljanović, poigravajući se istodobno i s ironijom i s nježnošću kako bi zatvorila krug i gledateljima ponudila vlastito razumijevanje tuđih promašaja.

Obiteljski odnosi o kojima govore Skakavci duboko su poremećeni i odražavaju bolest društva u kojem se pokušavamo snaći kako bismo mogli preživjeti ne samo tuđu ili vlastitu starost, već i tuđu ili vlastitu sreću. Stoga su junaci ove drame po mnogo čemu bliski Čehovljevim likovima, bez obzira na to koliko godina imali i koji ih problemi mučili jer predodređeni su na nesreću. No, ne onu koja stiže pompozno u znaku tragedije, već na onu sitnu, svakodnevnu, popraćenu smijehom, koja se ne računa u zbiru istaknutih društvenih događaja i koja stoga najčešće prolazi nezapaženo.

Premijera: 04. ožujka 2006.

Nataša Dorčić: Nadežda

Krešimir Mikić: Milan

Doris Šarić Kukuljica: Dada

Maro Martinović: Fredi

Barbara Prpić: Alegra

Urša Raukar: Žana

Pjer Meničanin: Maksim

Pero Kvrgić: Gospodin Ignjatović
Rajko Bundalo: Gospodin Jović
Božidar Boban: Gospodin Simić
Zdenka Marunčić: Gospođa Petrović