Vijesti

“ČRNA MATI ZEMLA” NA DUBROVAČKIM LJETNIM IGRAMA

Objavljeno: 16.07.18.
“ČRNA MATI ZEMLA” NA DUBROVAČKIM LJETNIM IGRAMA

Zagrebačko kazalište mladih u ponedjeljak, 16. srpnja 2018. gostuje na Dubrovačkim ljetnim igrama s najnagrađivanijom predstavom u ovoj kazališnoj sezoni nastaloj prema romanu “Črna mati zemla” Kristiana Novaka.

Glumački ansambl ZKM-a u Dubrovniku će izvesti veliki kazališni hit „Črna mati zemla“ koji je ponudio neke od najganutljivijih momenata u suvremenoj hrvatskoj prozi.

http://www.dubrovnik-festival.hr/hr/multimedia/gallery/zkm-%C4%8Drna-mati-zemla

Od praizvedbe 1. travnja 2017. u Zagrebačkom kazalištu mladih, predstava je dobila brojne nagrade. Ima tri Nagrade hrvatskog glumišta: za najbolju dramsku predstavu u cjelini, za najbolju režiju - Dora Ruždjak Podolski i za najbolju sporednu ulogu - Urša Raukar za ulogu Bake. ZKM-ova „Črna mati zemla“ osvojila je i nagradu Marul za najbolju predstavu u cjelini. Uz to je redateljica Dora Ruždjak Podolski nagrađena Marulom za režiju, Tomislav Zajec Marulom za najbolju dramatizaciju istoimenog romana, a kostimografkinja Doris Kristić Marulom za umjetničko ostvarenje i u ovoj predstavi. Scenska prilagodba ovog Novakova romana od kritičara je proglašena najboljim kazališnim događajem ove sezone. 

ČRNA MATI ZEMLA

Kristian Novak/Tomislav Zajec

redateljica: Dora Ruždjak Podolski

Emotivnu i mračnu priča o zlosretnom djetinjstvu u Međimurju prati traumatično odrastanje koje dovodi do tragičnih posljedica, a onda i do pokušaja iskupljenja. 

U predstavi glume: Adrian Pezdirc, Mia Biondić, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić, Urša Raukar, Dado Ćosić, Zoran Čubrilo, Suzana Nikolić, Jasmin Telalović, Dora Polić Vitez, Pjer Meničanin, Barbara Prpić, Nadežda Perišić Radović, Danijel Ljuboja, Damir Šaban, Mateo Videk, Milica Manojlović, Stanko Kovačić, Nikola Ljutić, Leon Bujanović.