Vijesti

KONCERT ZA PAMĆENJE – Mr. Lee i IvaneSky

Objavljeno: 25.04.16.
KONCERT ZA PAMĆENJE – Mr. Lee i IvaneSky

Mr.Lee & IvaneSky održali su u petak, 22. travnja u Zagrebačkom kazalištu mladih koncert za pamćenje. Već nekoliko dana uoči koncert, kojim su promovirali hvaljeni album ‘Colors’,  bio je rasprodan. Veliki interes publike i medija za ovaj nastup, koji su uz Mrlea i Ivanku, te njihov standardni bend koji čine redom vrhunski glazbenici - Vlado Simcic Vava (Turisti, ex-Laufer), Dražen Baljak (Let3), Ivan Bojčić Bin (Morso, Let3) i Ivan Valušek, pojačali brojni gosti, itakako je opravdao, pa i nadmašio sva očekivanja.

U kazališnom okruženju ZKM-a, koje je bilo više nego savršeno za ovaj multimedijski glazbeno-scenski projekt, glazba koju autorski ravnopravno potpisuju Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, a koja je u svojoj osnovi i ponikla iz nekoliko kazališnih i filmskih projekata dobila je novu dimenziju, generiranu kroz gotovo pa ogoljenu scenu u kojoj su se glazbenici našli skoro u dodiru sa publikom, scenografske instalacije i majstorske izvedbe svih sudionika, ali ponajviše vokalne solistice Ivanke Mazurkijević/IvaneSky. Sa rijetko viđenom lakoćom interpretacije IvaneSky je cijelu večer plovila između glazbenih stilova, stvarajući slojeve emocija i atmosfere, te često ravnopravno koristeći glas ne samo za pjevanje, već i kao jedan od instrumenata u maštovitoj mreži aranžmana koja je, uz Mrletovo ravnanje u sjeni, loopove iz laptopa, te neizbježne bas dionice u nekoliko pjesama, pratila svaku izvedbu.

Svaka je izvedba nagrađena pljeskom publike, a poglavito one u kojima su se pridružili odlično odabrani gosti. Boris Štok (Quasarr) impresionirao je još jednom u duetu sa Ivankom u ‘All for Love’, Matija Dedić u ‘Colors’ potvrdio i ovaj put status neprikosnovenog klavirskog jazz prvaka svjetskog ranga, a Darko Jurković Charlie demonstrirao gitarističku virtuoznost u frenetičnoj izvedbi teme ‘Happiness’.

 Katarina Bistrović Darvaš oduševila je sjajnom izvedbom pjesme  ‘Nije dobro’ iz predstave ‘Živjet ćemo bolje’ koju je upravo na daskama ZKM-a postavila Senka Bulić. U jednom od vrhunaca koncerata uz orkestar kojim je dirigirao Frano Đurović, bendu su se na pozornici uz Katarinu pridružili i ostali glumci iz predstave Milivoj Beader, Barbara Đurović, Petar Leventić i Dajana Čuljak, te na koncu i Prlja iz Leta3 u izvedbi dvije teme ‘Otporna na sve’ i ‘Meso' iz spomenute predstave. U ovim izvedbama korištene su i  jednistvene glazbene instalacije, koje je osmislio sam Mrle u obliku karnistra koji su povezani sedam metara dugim oprugama, te na kojima glumci sviraju gudalima, na osnovu čije je zvučne kulise dirigent i skladatelj Frano Đurović napisao partituru za prateći orkestar.                                        

Kraj koncerta, publika je dočekala na nogama i zasluženim ovacijama dva puta vratila Mr.Lee & IvaneSky na pozornicu. Bio je ovo koncert za pamćenje.

ZKM web vijesti_MRLE i IVANESKY koncert ZKM web vijesti_MRLE i IVANESKY koncert-2 ZKM web vijesti_MRLE i IVANESKY koncert-3 ZKM web vijesti_MRLE i IVANESKY koncert-4 ZKM web vijesti_MRLE i IVANESKY koncert-5 ZKM web vijesti_MRLE i IVANESKY koncert-6 ZKM web vijesti_MRLE i IVANESKY koncert-7 ZKM web vijesti_MRLE i IVANESKY koncert-9 ZKM web vijesti_MRLE i IVANESKY koncert-10 ZKM web vijesti_MRLE i IVANESKY koncert-11 ZKM web vijesti_MRLE i IVANESKY koncert-12 ZKM web vijesti_MRLE i IVANESKY koncert-13 ZKM web vijesti_MRLE i IVANESKY koncert-14