Vijesti

NAGRADA ARDALION ZA EPIZODNU ULOGU VEDRANU ŽIVOLIĆU NA 20. JUGOSLAVENSKOM KAZALIŠNOM FESTIVALU U UŽICU

Objavljeno: 16.11.15.
NAGRADA ARDALION ZA EPIZODNU ULOGU VEDRANU ŽIVOLIĆU NA 20. JUGOSLAVENSKOM KAZALIŠNOM FESTIVALU U UŽICU

Glumac Vedran Živolić dobio je Nagradu Ardalion za epizodnu ulogu Hemona u predstavi „ #radninaslovantigona“ Jazmin Sequeire i Luciana Delprata, redateljice Renate Carole Gatice, i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih na 20. Jugoslavenskom kazališnom festivalu  u Užicu. To je bila jednoglasna odluka ocjenjivačkog suda u sastavu: Ivan Medenica, teatrolog; Aleksandar Pejaković, redatelj; Zlatko Sviben, redatelj; Mia David  Zarić, scenografkinja te Tatjana Dadić Dinulović, teoretičarka scenskog dizajna. Predstava je izvedena u Užicu 14. studenoga, čime je i zatvoren natjecateljski dio festivala koji je trajao od 8. studenoga 2015.
„Moderno čitanje drame o Antigoni, uz uporabu  multimedijalnih sredstava - TV ekrana, mikrofona, kamera, nezaobilaznih novinara ali i medijskih magnata - uvodi publiku u TV studio TV Teba. U tijeku predstave kamere izlaze iz zgrade kazališta, odlaze na ulicu dok suvremeni Tebanci ostaju u svom  virtualnom životu, da se bar na trenutak zapitaju treba li ga kao takvog mijenjati“, zabilježeno je u festivalksom biltenu.  
Ovaj moderan pristup i uigrana glumačka ekipa zaslužili su visoku pozornost užičke publike koja je aktere nagradila burnim aplauzom i visokom ocenom. 4,38.