Vijesti

PREMINUO ANTE PERKOVIĆ

Objavljeno: 06.03.17.
PREMINUO ANTE PERKOVIĆ

Hrvatski novinar, autor više publicističkih djela, rock kritičar, kantautor, radijski i kazališni umjetnik Ante Perković umro je u 44. godini nakon kratke i teške bolesti. Glumio je u predstavi „Crna knjiga“ nastaloj u koprodukciji ZKM-a i Montažstroj, autorskom projektu Boruta Šeparovića s kojim je i inače mnogo surađivao. Perković je glazbenu karijeru započeo u sastavu Djeca, a 2007. je objavio svoj prvi samostalni album "Svi me vole dok me ne upoznaju". Posebno je bio ponosan na svoj rad na Trećem programu Hrvatskog radija, a predavao je novinarstvo u edukacijskom programu udruge Kurziv. Pisao je povremeno za Jutarnji list, časopise Homo volans i Nomad, a vodio je i online dnevnik na internetskom portalu monitor.hr. Napisao je knjigu o pjesmama Darka Rundeka, biografiju grupe Pips Chips & Videoclips "Dugi vikend u zemlji čudesa", dvije zbirke tekstova "Slijepi putnik", "365" te svojevrsni vodič kroz svoj rodni grad pod nazivom 'Volite li Zadar?'
Ansamblu Zagrebačkog kazališta mladih nedostajat će sjajan kolega i suradnik, hrvatska kultura je prerano i nenadoknadivo izgubila svestranog autora.. 

Komemoracija dragom kolegi i prijatelju bit će u ponedjeljak, 13. ožujka u 19 sati u dvorani Istra Zagrebačkog kazališta mladih.