Vijesti

SVI TRAGOVI VODE U ZKM!

Objavljeno: 21.12.17.
SVI TRAGOVI VODE U ZKM!

Kamo?

ZKM

Teslina 7

Kada?

Prigodne izvedbe: 27–29. prosinca 2017. u 20 sati i 30. prosinca u 11 sati

29. prosinca: izvedba s titlovima na engleskom jeziku.

Sherlock Holmes predstava je koja će vas provesti starim i novim pustolovinama najvećeg uma u povijesti svjetskog krimića i podsjetiti na sve što ste ikada voljeli u romanima i pripovijetkama Arthura C. Doylea!

Gledatelji se zatječu u zamršenom labirintu zločina i prevara, odanosti i hrabrosti, nagađanja i napetosti te nevjerojatnih obrata. Na trenutke će se naći u dvojbi, na trenutke u žaru rješavanja mozgalice: „Tko je kriv?” Sve se događa u maglovitom engleskom ambijentu u kojem kroz dim lule, odjevena u dandy stilu i s povećalom kao negdašnjim glavnim detektivskim pomagalom, prepoznajemo Sherlocka Holmesa.

Prigodne izvedbe proširene su inačice izvorne predstave: nakon predstave očekuje vas igra, odnosno prava detektivska istraga. Budite Sherlock Holmes na jednu večer, pozorno slušajte, gledajte, zbrajajte i – bit ćete nagrađeni za svoju oštroumnost prateći svaki trenutak i obrat u predstavi!

Očekuju vas iznenađenja u duhu Engleske s početka 20. stoljeća: engleski doručak, popodnevni čaj i kolačići za dvoje, mistična večera u tradicionalnom zagrebačkom restoranu, dobra knjiga za dugu zimsku večer, ulaznice za kazalište, čak let do Londona!

Glume: Rakan Rushaidat, Filip Nola, Dora Polić Vitez, Katarina Bistrović Darvaš, Edvin Liverić, Adrian Pezdirc, Mia Biondić, Mateo Videk, Robert Budak, Kristijan Ugrina, Danijel Ljuboja, Maro Martinović, Petar Leventić, Dajana Čuljak, Dado Ćosić