Vijesti

ZKM finalist natječaja Moj Zaba Start 2018

Objavljeno: 25.09.18.
ZKM  finalist natječaja Moj Zaba Start 2018

I mi smo ponosni finalisti natjecaja Moj Zaba Start 2018 i pozivamo vas da  glasate od 9. listopada 2018. za ZKM-ov multimedijalni projekt Kazalište i mladi - "Koja je tvoja uloga?".  http://www.mojzabastart.hr/home/projekt-kazaliste-i-mladi-koja-je-tvoja-uloga

Za djecu, mlade i studente koji vole snimati mobitelom ili kamerom, i čiji je to suvremeni izričaj, razvijamo novi multimedijalni projekt kojim povezujemo mlade, nove medije i kazalište. Očekujemo popularnost aplikacije na društvenim mrežama među mladima i u medijima, jer je takva vrsta pristupa kazališnom procesu potpuno nova u Hrvatskoj - informira i educira najširu javnost o kazališnoj umjetnosti.   

ZKM ima već dugi niz godina popularno Učilište za mlade koje u Zagrebu godišnje, u dramskim, plesnim i lutkarskim radionicama, pohađa oko 1.500 djece i mladih. Kazalište razvija i školske programe dolazaka učenika na predstave, a ovaj multimedijalni projekt preko novih medija povezat će  kazalište i mlade ljude u Hrvatskoj.

Mi znamo svoju ulogu. Uloga kazališta je razvoj društva, poticanje obrazovanja, približavanje povijesti, književnosti, razvijanje svijesti o tome kakvi smo. Uloga kazališta je i borba za krhkost čovjeka, borba protiv nepravde, borba za uvažavanje različitosti. Koja je tvoja uloga? – to je pitanje koje ovaj projekt postavlja mladima i najširoj javnosti.