50. jubilarna izvedba predstave SHERLOCK HOLMES - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

50. jubilarna izvedba predstave SHERLOCK HOLMES

Objavljeno: 07.02.19.
50. jubilarna izvedba predstave SHERLOCK HOLMES

Predstava Sherlock Holmes, danas, 07. veljače 2019. u Zagrebačkom kazalištu mladih ima 50. jubilarnu izvedbu. Čestitamo autorskom timu!

Predstava u režiji Krešimira Dolenčića (autorica teksta Ana Tonković Dolenčić prema motivima i likovima Arthura Conana Doylea) premijerno je izvedena 15. listopada 2016. Osvojila je publiku i Nagradu hrvatskog glumišta za sezonu 2016/2017. za najbolju predstavu za djecu i mlade. Sherolck Holmes publiku vodi zamršenim labirintom zločina i prevara, odanosti i hrabrosti, nagađanja i napetosti te nevjerojatnih obrata, ostavljajući gledatelje u dvojbi ili aktivnu sudjelovanju u rješavanju mozgalice: „Tko je kriv?” Sve što ste ikad voljeli u starim i novim pustolovinama najvećeg uma u povijesti svjetskog krimića, ovdje je.

Podsjećamo da je ZKM u manje od godinu dana proslavio 50. izvedbu 'Hinkemanna' i 'Črne mati zemla', predstava koje su osvojile sve najznačajnije dramske nagrade,  nedavno i 50. izvedbu predstave 'Zdrav i čist dom, to je baš po mom', a danas i 'Sherlock Holmes' proslavlja četvrtu po redu jubilarnu 50. izvedbu. 

 U Sherlock Holmesu glume: Rakan Rushaidat, Filip Nola, Dora Polić Vitez, Katarina Bistrović Darvaš, Edvin Liverić, Adrian Pezdirc, Mia Biondić, Mateo Videk, Kristijan Ugrina, Danijel Ljuboja, Maro Martinović, Petar Leventić, Dajana Čuljak, Dado Ćosić, Ivan Pašalić.

 

 

Prijava na newsletter