ADVENT U ZKM-u: GLAZBENI ATRIJ - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

ADVENT U ZKM-u: GLAZBENI ATRIJ

Objavljeno: 11.12.21.
ADVENT U ZKM-u: GLAZBENI ATRIJ

Od 10. do 28. prosinca ZKM-ovi gledatelji i posjetitelji Adventa u Zagrebu moći će uživati u unplugged koncertima kvarteta Tonija Starešinića i izvedbama prigodnih hitova i originalne glazbe iz ZKM-ovih predstava. Tako od ovog prosinca i atrij Zagrebačkog kazališta mladih postaje nova adventska lokacija u srcu grada na kojoj ćete doživjeti jedinstveni spoj kazališne umjetnosti, glazbe i dobre zabave, po kojima je dvorište Tesline 7 dobro poznato već generacijama Zagrepčana i njihovih gostiju.
Dobitnici Porina Toni Starešinić (klavijature) i Željka Veverec (vokal) te Igor Dorotić (truba) i Đuro Dobranić (bubnjevi), sve redom vrsni glazbenici koji nastupaju uz neke od najpoznatijih hrvatskih pjevača, poput Josipe Lisac i Ede Majke, u spomenutom kvartetu stvaraju  jazz čaroliju. Ovih četvero začaranih glazbenika improvizira i poigrava se ne samo solistički nego i kolektivno sa strukturama i formama te u njihovim rukama od pjesme ostane samo naslov, a svake večeri stvaraju iznova. Na pozornici je uvijek veselo, nepredvidivo i prije svega opuštajuće.

U nastavku večeri, nakon koncerta uđite u kazalište i pogledajte neke od najvećih uspješnica sa ZKM-ova repertoara. Ulaz na koncerte je slobodan, a ulaznice za kazališne predstave kupujete na blagajni ZKM-a.

 10. i 11. prosinca
17:30 unplugged koncert – kvartet Tonija Starešinića
19:00  - Čarobnjak iz Oza, predstava u kojoj podjednako uživaju djeca i odrasli i koja vraća u dane spektakularnih produkcija za mlade po kojima je ZKM oduvijek i nadaleko poznat.

16. prosinca
17:30 unplugged koncert – kvartet Tonija Starešinića
19:00 - predstava Ja sam ona koja nisam redatelja Paola Magellija oduševit će sve koji vole velike priče i glumačku virtuoznost.

28. prosinca
18:30 unplugged koncert – kvartet Tonija Starešinića
20:00 - novom predstavom Kamen hrvatskim kazališnim gledateljima predstavit će se zvijezda suvremene europske drame Marius von Mayenburg, a naslovne uloge tumače dvije velike glumice, ZKM-ova Doris Šarić Kukuljica i Mirjana Karanović, glumica Beogradskog dramskog pozorišta.

Tijekom prosinca u navedenom razdoblju gledatelji će moći kupiti ulaznice po promotivnim cijenama za sve ZKM-ove predstave u siječnju. Više informacija doznajte na blagajni kazališta.
Program Advent u ZKM-u: Glazbeni atrij održava se uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.

 

ZKM web vijesti_ZKM Advent ZKM web vijesti_ZKM Advent-2ZKM web vijesti_ZKM Advent-3 ZKM web vijesti_ZKM Advent-4ZKM web vijesti_ZKM Advent-7 ZKM web vijesti_ZKM Advent-8ZKM web vijesti_ZKM Advent-5 ZKM web vijesti_ZKM Advent-6ZKM web vijesti_ZKM Advent-9 ZKM web vijesti_ZKM Advent-10ZKM web vijesti_ZKM Advent-11 ZKM web vijesti_ZKM Advent-12

Prijava na newsletter