Drugi besplatni kazališni online festival - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

Drugi besplatni kazališni online festival

Objavljeno: 09.03.21.
Drugi besplatni kazališni online festival

Na rasporedu Drugog besplatnog kazališnog online festivala su i nagrađivane ZKM-ove predstave – već kultna obiteljska uspješnica za djecu i mlade Sherlock Holmes u režiji Krešimira Dolenčića, i Tit Andronik, od kritičara proglašen najboljim Shakespeareom u Zagrebu, u režiji pokojnog Igora Vuka Torbice. Drugi besplatni kazališni online festival počinje danas, 9. ožujka u 21 sat na portalu Jutarnji.hr. Tijekom ožujka bit će prikazano deset predstava od kojih su mnoge još aktualne na kazališnim repertoarima. Na festivalu sudjeluje i Zagrebačko kazalište mladih, uz Dubrovačke ljetne igre, Kazalište Marina Držića iz Dubrovnika, HNK Šibenik, HNK Varaždin, Dramsko kazalište Gavella, PUK - Putujuće kazalište, Scena Ribnjak, Eurokaz i Zagrebačko kazalište lutaka.

Donosimo kad su na rasporedu online festivala ZKM-ove predstave:

Sherlock Holmes, 20. ožujka
Nagrada hrvatskog glumišta za sezonu 2016/2017. za najbolju predstavu za djecu i mlade.
Malo je kojem liku uspjelo da bude generacijama ne samo junak djetinjstva nego cjeloživotni omiljeni lik kao što je to uspjelo detektivu iz pera Arthura Conana Doylea. U moru različitih ekranizacija slučajeva koje rješava visokofunkcionalni sociopat snagom briljatnog uma i uz pomoć vjernog i dobroćudnog doktora Watsona, ovo je kazališno uprizorenje za organizatore online festivala osvježenje u režiji Krešimira Dolenčića.

Tit Andronik, 25. ožujka

Nagrada hrvatskog glumišta 2018. za najbolje redateljsko dramsko ostvarenje – Igor Vuk Torbica / Nagrada za najbolju mušku ulogu 33. Gavellinih večeri 2018. – Rakan Rushaidat .Tit Andronik je prva od deset tragedija besmrtnog barda, napisana 1593. i ujedno jedan od Shakespeareovih najkontroverznije tretiranih komada. U izvornoj recepciji bio je iznimno popularan, navodno se bez prekida izvodio 20 godina. Radnja je smještena u Rimsko Carstvo tijekom njegovih posljednjih dana, a prati naslovni lik, Tita Andronika, koji biva upleten u krug osvete s Tamorom, gotskom kraljicom. I besplatni online kazališni festival podsjeća gledatelje na sjajnu režiju Tita Andronika, pokojnog redatelja Igora Vuka Torbice.

Prijava na newsletter