Europski ansambl – Online premijera u Varšavi - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

Europski ansambl – Online premijera u Varšavi

Objavljeno: 26.06.20.
Europski ansambl – Online premijera u Varšavi

Teatr Nowy, Varšava

ONLINE premijera: rujan 2020

 Redatelj: Wojtek Ziemilski

Dok se u Zagrebačkom kazalištu mladih iščekuje premijera predstave MONOVID-19, ZKM je započeo rad i na novoj, petoj od šest planiranih premijera u okviru projekta Europski Ansambl, u koprodukciji Staatstheater Stuttgart, Zagrebačkog kazališta mladih i Teatr Nowy iz Varšave.

Nadolazeća online predstava koju provodi Teatr Nowy planirana je za rujan 2020. i postaje dio projekta koji svojim osnovnim produkcijskim postavkama istražuje nove načine online kazališnih suradnji, kao novog prostora kazališnog procesa i izraza, reagirajući izravno na okružje prostora i vremena, što svako suvremeno kazalište neizostavno čini.

Ujedinjujući umjetnike i druge kazališne profesionalce iz različitih kulturnih žarišta Europe, u novoj predstavi  sudjeluje šest glumaca iz tri kazališta: Anđela Ramljak, Adrian Pezdirc, Claudia Korneev, Tenzin Kolsch, Ewelina Pankowska i Jan Sobolewski. Vođeni redateljem Wojtekom Ziemilskim, i autorskim timom, glumci se u ovom mjesecu susreću na na probama u virtualnom prostoru platforme Zoom, razmjenjujući ideje i istražujući mogućnosti izvedbe u virtualnoj stvarnosti.

Europski ansambl zamišljen je kao platforma za propitivanje europskog identiteta u trenutku kad se društvena klima rapidno mijenja. Formiraju ga glumci triju navedenih ansambala. Umjetnički je voditelj projekta Oliver Frljić

Prijava na newsletter