Gostovanje hit predstave u HNK Rijeka – Ja sam ona koja nisam - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

Gostovanje hit predstave u HNK Rijeka – Ja sam ona koja nisam

Objavljeno: 06.06.22.
Gostovanje hit predstave u HNK Rijeka – Ja sam ona koja nisam

Zagrebačko kazalište mladih gostuje u utorak, 07. lipnja 2022. u 19 sati u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, sa svojom hit predstavom  Ja sam ona koja nisam, Mate Matišića, u režiji Paola Magellija i dramaturgiji Željke Udovičić Pleština.
U sigurnom rukopisu Paola Magellija i njegovog autorskog tima suradnja s Matišićem rezultirala je uzbudljivom i provokativnom predstavom koja je u Hrvatskoj dobila najveću medijsku nagradu Zlatni studio, Jutarnjeg lista, za najbolju kazališnu predstavu. I dvoje glumaca iz istoimene predstave osvojilo je nagradu Zlatni studio za najbolju žensku kazališnu ulogu (Lucija Šerbedžija), te za najbolju mušku kazališnu ulogu (Filip Nola). Ja sam ona koja nisam nedavno je nagrađena i Sterijinim nagradama. Na 67. Sterijinom pozorju  u Novom sadu ZKM-ova predstava je osvojila jednoglasnu nagradu kritike i najvišu ocjenu publike.

Više o ZKM-ovoj predstavi Ja sam ona koja nisam

Praizvedba: 22.listopada 2021.

Humorom osjenčane situacije i duhoviti dijalozi Matišićeva teksta Ja sam ona koja nisam, sa žanrovskim odrednicama komedije ili crne komedije, prepoznatljivi su svakome i predstava izaziva smijeh kojime se rugamo sebi samima gledajući pred sobom tu jadnu procesiju likova koji prolaze svoju životnu kalvariju, a u kojoj žene i dalje plaćaju najvišu cijenu. Kroz tri jednočinke predstava progovara o tri generacije žena. Svaka od tih žena ima svoj problem, svoju priču, svoj način borbe sa životom prokazujući okruženje u kojem žive i koje je još dominantno muško društvo.  

Glume (u tri jednočinke): Anđela Ramljak, Maro Martinović, Barbara Prpić, Milivoj Beader, Doris Šarić Kukuljica, Hrvojka Begović, Filip Nola, Lucija Šerbedžija, Frano Mašković, Ugo Korani, Urša Raukar, Zoran Čubrilo, Dado Ćosić, Katarina Bistrović Darvaš

Prijava na newsletter