Gostovanje SNG Drama Ljubljana – RAZGOVORI O LJUBAVI - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

Gostovanje SNG Drama Ljubljana – RAZGOVORI O LJUBAVI

Objavljeno: 03.12.19.
Gostovanje SNG Drama Ljubljana – RAZGOVORI O LJUBAVI

U Zagrebačkom kazalištu mladih gostuje Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana u petak, 6. prosinca 2019. s predstavom  RAZGOVORI O LJUBAVI, autorskim projektom redatelja Jerneja Lorencija ostvarenim u koprodukciji s Kraljevskim pozorištem Zetski dom na Cetinju iz Crne Gore.

Predstava se bavi ljubavlju, ali ne pitanjem - što je ljubav (?), već glađu za razgovorom o ljubavlju jer "ljubav je zapravo potraga za pričom", pa su tako "Razgovori o ljubavi" komad koji daje priliku "da se neke priče kažu i da se čuju".

"Ljubav u suštini traži riječi. Konstantno i uvijek. A opet, u ljubavnom jeziku, nesporazumi su najčešća pojava. Kada govorimo jezikom ljubavi čini nam se da se obraćamo drugom, a skoro uvijek govorimo isključivo sebi: iz sebe, o sebi, za sebe. Osoba preko puta nas samo služi kao odraz naših riječi: da se bolje čujemo i osjećamo, govoreći. Mi takoreći, rijetko govorimo jezikom ljubavi", rekao je o predstavi redatelj Lorenci.

Predstava je nastala u sklopu međunarodnog projekta Interreg – IPA CBC ADNICH, koji uključuje Italiju, Albaniju i Crnu Goru, pa u njoj igraju glumci iz četiri zemlje, legenda slovenskog glumišta i dobitnik najvažnijih priznanja Janez Škof i Maruša Majer iz Slovenije, glazbenica Zvezdana Novaković, te Srđan Grahovac, Karmen Bardak i Jelena Laban iz Crne Gore, a u ansamblu su i Krist Lleshi i Matia Llupa iz Albanije, kao i Barbara Folchitto i Daniele Gaggianesi iz Italije.

Prijava na newsletter