GOSTOVANJE U ZKM-u: hvaljena predstava GKM Split ‘MA-MA’ u režiji Katarine Pejović - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

GOSTOVANJE U ZKM-u: hvaljena predstava GKM Split ‘MA-MA’ u režiji Katarine Pejović

Objavljeno: 06.03.20.
GOSTOVANJE U ZKM-u: hvaljena predstava GKM Split  ‘MA-MA’ u režiji Katarine Pejović

POVEDI MAMU, ŽENU, PRIJATELJICU ZA DAN ŽENA U ZKM 

'MA-MA' GOSTUJE U ZKM-u 7. i 8. ožujka u 20 sati 

Mama, mamma, maman, mutti, mom, mommy, mamacita, amma, umi, mae, maa, eem, mata – nema riječi koja je univerzalnija u univerzumu ljudskog govora, kao što nema ni moćnijeg zajedničkog imenitelja za cijelu ljudsku vrstu. A nema ni revolucionarnijeg preokreta u životu žene od onog trenutka kada rodi. Što nam se sve dogodi kada, nakon devet mjeseci nošenja, dijete dođe na svijet i dodijeli nam na neodređeno vrijeme zvanje „mame“? Čini nam se da čak i previše znamo o tome, a je li to baš tako?

 Predstava Ma-Ma govori o prvima danima majčinstva potpuno iskreno i bez zadrške. Nastala u produkciji GKM Split, predstava je autorski projekt Katarine Pejović, ujedno i redateljice, te glumica Vande Boban Jurišić, Nade Kovačević i Mije Vladović. Tri glumice, tumačeći više likova, isprepliću priče, razgovore i komentare uz smijeh i raskoš emocija koje su glavna pokretačka snaga ove izvanredne predstave.

„Majčinstvo je najveća permanentna prešućena revolucija na planetu, za svaku ženu koja rađa i svako rođeno dijete. No, još je više obavijen šutnjom sam čin rađanja: je li istina da mora biti nesnosno bolan, često opasan po život i majke i djeteta, da ga moraju u svojim rukama držati i njime rukovoditi zaposlenici medicinskog sustava, pritom nerijetko vršeći psihičko i fizičko nasilje nad ženama? Predstava Ma-Ma progovara o ovim pitanjima, onkraj zida šutnje, prisjećajući se onog što smo zaboravili“, ističe redateljica Katarina Pejović.

ZKM web vijesti_-2ZKM Gostovanje MAMA ZKM web vijesti_-3ZKM Gostovanje MAMAZKM web vijesti_-4ZKM Gostovanje MAMA ZKM web vijesti_-5ZKM Gostovanje MAMAZKM web vijesti_-6ZKM Gostovanje MAMA ZKM web vijesti_-7ZKM Gostovanje MAMAZKM web vijesti_ZKM Gostovanje MAMA

Prijava na newsletter