HINKEMANN: DVIJE POSLJEDNJE OVOSEZONSKE IZVEDBE - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

HINKEMANN: DVIJE POSLJEDNJE OVOSEZONSKE IZVEDBE

Objavljeno: 28.05.18.
HINKEMANN: DVIJE POSLJEDNJE OVOSEZONSKE IZVEDBE

Pozivamo vas na  dvije posljednje izvedbe u sezoni: u utorak 29.5. i srijedu 30.5. u 20 sati! Ako ovaj komad još niste pogledali, svakako se uputite u Teslinu 7!

 Višestruko nagrađivana predstava “Hinkemann” Zagrebačkog kazališta mladih gotovo dvije i pol godine nakon premijere i dalje intrigira zagrebačku kazališnu publiku. Predstava je osvojila Nagradu hrvatskog glumišta 2016. za najbolju dramsku predstavu u cjelini i za najbolju glavnu mušku ulogu (Rakan Rushaidat), a kao najbolja predstava nagrađena je i na 43. međunarodnom festivalu alternativnog i novog teatra INFANT u Novom Sadu, 24. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, 21. Jugoslavenskom kazališnom festivalu “Bez prevoda” u Užicu te na 31. Gavellinim večerima. U Rijeci, Užicu i na Gavellinim večerima nagrađen je i Igor Vuk Torbica za režiju.

Tollerov Hinkemann, djelo značajnog predstavnika njemačkog ekspresionizma, istaknutog antifašiste, kroz dramu o životu ratnog vojnog invalida prelama cijelu situaciju u društvu. U njoj se postavljaju ista pitanja kojima se i mi, danas, još bavimo: jesmo li mi ili nismo bili u tim ratovima? Jesu li se ti ratni pohodi, pobjede, zločini, pljačke i porazi dogodili u naše ime ili nisu?  Što je odgovornost ovog društva prema svemu tome? Ima li je? 

Glume:  Rakan Rushaidat,  Mia Biondić,  Frano Mašković,  Doris Šarić Kukuljica,  Dado Ćosić,  Petar Leventić,  Jasmin Telalović,  Vedran Živolić,  Marica Vidušić,  Milica Manojlović,  Nađa Perišić Radović, Milivoj Beader i Ozren Grabarić.

 

Prijava na newsletter