Izvedba „6 mm“ ponovo u ZKM-u - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

Izvedba „6 mm“ ponovo u ZKM-u

Objavljeno: 25.01.19.
Izvedba „6 mm“ ponovo u ZKM-u

U ZKM-u ponovno možete pogledati predstavu „6 mm - ispovijest o boli i pobjedi“ u četvrtak, 31.siječnja 2019. u 20 sati.

Poznata TV voditeljica i novinarka, Josipa Pavičić Berardini, svojim je romanom 'Šest milimetara' izazvala buran odjek u javnosti. Hrabro govoreći o vlastitoj borbi s rakom dojke te svim promjenama koje ta bolest izaziva u nama i oko nas, ističe važnost edukacije, samopregleda, pravovremenog i optimalnog liječenja te pozitivnog stava. Poruka: Ako sam mogla ja - možeš i ti, promijenila je živote mnogih žena.

Prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Daria Lorenci Flatz, kazališna redateljica i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti Ksenija Zec, mlada filmska redateljica Judita Gamulin, dramaturginja Nikolina Bogdanović, modna dizajnerica Matija Vujica i kazališna i filmska producentica Lidija Ivanda, samo su neke od umjetnica koje su se ujedinile u multimedijalnom kazališno-filmskom projektu '6mm - ispovijest o boli i pobjedi'.

Projekt je nastao u produkciji Teatra Erato i MEDIA PUNKT-a, u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, 4sobe, Hoću knjigu i Europa Donna Hrvatska.

Multimedijalnost projekta očituje se u obradi teme kroz više medija - roman, kazališna predstava, film i stručno vođene razgovore u lokalnoj zajednici s ciljem pružanja psihološke podrške oboljelima i njihovim obiteljima - uz isticanje važnost samopregleda i pravovremenog otktivanja karcinoma dojke.

Prijava na newsletter