Na Svjetski dan kazališta ostanite doma i pogledajte predstavu ‘Črna mati zemla’ na tportalu - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

Na Svjetski dan kazališta ostanite doma i pogledajte predstavu ‘Črna mati zemla’ na tportalu

Objavljeno: 25.03.20.
Na Svjetski dan kazališta ostanite doma i pogledajte predstavu ‘Črna mati zemla’ na tportalu

Na Svjetski dan kazališta 27.ožujka 2020. budite uz nas! Pogledajte ZKM-ovu hit predstavu 'Črna mati zemla' ekskluzivno na tportalu.  Predstava će se prikazati na YouTubeu tportala u petak, 27. ožujka u 12 sati i bit će dostupna 24 sata, do subote u 12 sati.

Veličanstvena predstava o našim strahovima i iskonskoj potrebi za pripadanjem, 'Črna mati zemla' nakon svoje premijere u Zagrebačkom kazalištu mladih u travnju 2017. osvojila je publiku i kritiku diljem Hrvatske i šire, a ovaj petak, 27. ožujka, na Svjetski dan kazališta, moći ćete je ekskluzivno pogledati na tportalu i sami se uvjeriti zašto je toliki hit.

'Črna mati zemla' nastala je prema predlošku istoimenog romana Kristiana Novaka, dobitnika tportalove književne nagrade 2014., koji također ljubitelje knjige i kazališta poziva da u petak, 27. ožujka, u 12 sati, svakako pogledaju predstavu, 'priču o dječaku, o gubitku, o strašnoj tajni, o zajednici kojoj su se zaljuljali temelji, o prijateljstvu, ljubavi i izdaji, o tome kako je svatko od nas katkad na onoj strani koja okrene leđa'. 

Ostanite doma i slušajte upute, nikada u povijesti nije bilo lakše pomagati medicinskom osoblju i spašavati živote. Tportal i ZKM pobrinuli su se da vam pritom ne usfali kulture i poklanjaju vam izvedbu 'Črne mati zemle'.

Predivan ansambl, režija Dore Ruždjak Podolski, dramaturgija Tomislava Zajeca, divna glazba Stanislava Kovačića', poručuje Novak o predstavi koju je tportalova kazališna kritičarka Nina Ožegović, nakon premijere u travnju 2017., ocijenila veličanstvenom, hvaleći njezinu jedinstvenu poetiku i atmosferu. U međuvremenu je ova predstava postala najnagrađivanija kazališna predstava.

Ansambl predstave predvodi Adrian Pezdirc, kao Matija, a tu su još Dado Ćosić, Doris Šarić Kukuljica, Urša Raukar, Pjer Meničanin, Milica Manojlović, Nataša Dorčić, Mia Melcher, Dora Polić Vitez, Nataša Dangubić, Barbara Prpić, Nađa Perišić Radović, Damir Šaban, Danijel Ljuboja, Zoran Čubrilo, Jasmin Telalović, Mateo Videk, Stanko Kovačić te Nikola Ljutić Leon Bujanović u ulozi malog Matije.

'Jako nam nedostaju naši gledatelji', kaže i ravnateljica ZKM-a Snježana Abramović Milković, 'i znamo da i mi nedostajemo vama, ali bit ćemo zajedno u virtualnom svijetu. Nadam se da ćemo podržati jedni druge i proći kroz ovu tešku situaciju.'

Više pročitajte na tportalu: https://www.tportal.hr/article-snapshot/pogledajte-zkm-ovu-hit-predstavu-crna-mati-zemla-ekskluzivno-na-tportalu-foto-20200324-1893127

Prijava na newsletter