NAPUSTIO NAS JE MARINKO MARIČIĆ, čovjek koji je za sobom ostavio svjetlo - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

NAPUSTIO NAS JE MARINKO MARIČIĆ, čovjek koji je za sobom ostavio svjetlo

Objavljeno: 13.07.21.
NAPUSTIO NAS  JE MARINKO MARIČIĆ, čovjek koji je za sobom ostavio svjetlo

Marinko Maričić, naš dragi Miš, kako smo ga od milja zvali, iskreno se veselio kazališnom stvaranju, svakodnevnom profesionalnom radu u Zagrebačkom kazalištu mladih, koje je bilo i njegovo životno utočište. Sa zahvalnošću se prisjećamo neizbrisiva traga što ga je omiljeni kolega ostavio u ZKM-u gdje je radio kao operater na rasvjetnom pultu od 1995. To znači da je u svakoj predstavi od tada do danas ostao utkan njegov doprinos u oblikovanju rasvjete.

Rođen je 23.lipnja 1969., a najbliži kolege govoreći o njegovoj nadarenosti, kažu da je bio čovjek rođen za upisati svjetlosni zapis, s velikom lakoćom pretvarajući nečiju misao u rječnik kompjutera, da bi to na kraju publika vidjela kao svjetlosnu sliku što donosi kazališnu čaroliju.

Bio je jedan od prvih u Zagrebu koji je napravio videoanimaciju za kazališnu predstavu, pamti se i po tome predstava Alpsko rumenilo, a zaslužan je za dugi niz predstava ZKM-a u čijem je stvaranju sudjelovao, poput Čarobna brijega, sve do najnovijih velikih predstava Hinkemanna, Tit Andronika, Črne mati zemle, koje je naš Miš profesionalno realizirao u našem kazalištu i na brojnim gostovanjima.

Pamtit će se njegova  marljivost kojom se nesebično davao kazališnoj umjetnosti, pamtit će se svjetlo koje je za sobom ostavio.

Obitelji Marinka Maričića upućujemo izraze naše duboke sućuti. 

Kolege i prijatelji 

Zagrebačkog kazališta mladih

Prijava na newsletter