NOĆ KAZALIŠTA: odaberite HUDDERSFIELD - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

NOĆ KAZALIŠTA: odaberite HUDDERSFIELD

Objavljeno: 16.11.18.
NOĆ KAZALIŠTA: odaberite HUDDERSFIELD

Ako vas treba nagovarati da u Noći kazališta odaberete baš ZKM i predstavu Huddersfield prepustit ćemo to kazališnim kritičarima.

“Zagrebačko kazalište mladih produciralo je novu hit-predstavu melankolična i dramskog predznaka. “Huddersfield” redatelja Renea Medvešeka privući će publiku, zagrebačku i festivalsku, onako kako ih je privukla “Črna mati zemla”, Tomislav Čadež (Jutarnji list).

“Mahom mlada i srednjoškolska publika okupljena u Zagrebačkom kazalištu mladih na prvoj redovnoj izvedbi »Huddersfielda« redatelja Renea Medvešeka pratila je dvosatnu predstavu pomnom tišinom, tek povremenim probojima uznemirenog smijeha i dugim valovima završnog aplauza. Nenarušena koncentracija generacije mobitela rijetkost je u suvremenom teatru i zasigurno govori u prilog ne samo ciljanoj publici izvedbe, nego svjedoči i o intenzitetu same predstave, zaokupljene iskustvom odrastanja”, Nataša Govedić (Novi list).

 „U središtu su četvorica prijatelja tridesetogodišnjaka, koji se poznaju iz škole, ali je tijekom tih deset godina svatko od njih krenuo drugim putem i ispisao drukčiju sudbinu. Oni su vjerovali, kao i mnogi drugi, da će pad socijalizma i uspostavljanje kapitalizma svima donijeti osobni i društveni prosperitet. Međutim, to se nije dogodilo. Naši junaci sukobili su se s nezaposlenošću, kriminalom i neimaštinom, što je dovelo do razočaranja, osjećaja prevarenosti, apatičnosti i konačno emigracije. (...) Važnost predstave je i u tome što je nose mladi glumci, nova generacija članova ZKM-ovog ansambla, a njihov neosporan talent potpomognut je veteranima kao što su Damir Šaban i Filip Nola“, Nina Ožegović, tportal.

U Noći kazališta 17.11.2018., ulaznice za izvedbu Huddersfield su 20 kuna.

Glume: Dado Ćosić, Mateo Videk, Adrian Pezdirc, Robert Budak, Damir Šaban, Tina Orlandini, Filip Nola

Prijava na newsletter