NOVA SEZONA U #ZEKAEM-U! - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

NOVA SEZONA U #ZEKAEM-U!

Objavljeno: 01.09.15.
NOVA SEZONA U #ZEKAEM-U!

Dragi prijatelji kazališta, draga publiko,
nakon ljetne stanke ponovno smo s vama u Zagrebačkom kazalištu mladih, kazalištu hrvatskih, europskih i svjetskih umjetnika!
 
Ovim vas putem želim pozvati da nam se pridružite i u novoj sezoni, u kojoj ćemo, uz naše uspješnice iz prošlih sezona, izvesti i niz novih kazališnih projekata te realizirati gostovanja uglednih kazališta iz regije i Europe.
Sezonu otvaramo  9. rujna gostovanjem poznatog francuskog "Lonely Circusa" u sklopu Festivala novog cirkusa i Rendez-vous festivala Francuske u Hrvatskoj.
 
Predstava "Drakula", nastala po motivima popularnog romana Brama Stokera, koja je rezultat koprodukcije ZKM-a, Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora i Teatra Due iz Parme, imat će zagrebačku premijeru 25. rujna.
 
I u novoj ćemo sezoni nastaviti surađivati s nizom umjetnika, umjetničkih organizacija i institucija. Dana 7. studenoga premijerno će biti izvedena predstava "Njemački Hinkemann" Ernsta Tollera u režiji Igora Vuka Torbice, a 30. prosinca ćemo na sceni prikazati i "Čarobni brijeg" Thomasa Manna u režiji Janusza Kice.
 
Ovo su samo neki od naših novih kazališnih projekata koje ćemo predstaviti do kraja ove sezone, svakako nas pratite i saznajte sve o našoj novoj sezoni!
 
Veselimo se susretu s vama u Teslinoj 7!
SNJEŽANA ABRAMOVIĆ MILKOVIĆ, ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih

Prijava na newsletter