ODRŽANA KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI SLAVENKE ČEČUK - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

ODRŽANA KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI SLAVENKE ČEČUK

Objavljeno: 14.10.16.
ODRŽANA KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI SLAVENKE ČEČUK

Povodom nedavne smrti dramske pedagoginje i dugogodišnje djelatnice ZKM-a Slavenke Čečuk, u petak, 14. listopada, održana je komemoracija u Zagrebačkom kazalištu mladih. Prijateljima, kolegama i učenicima omiljene pedagoginje Slavenke Čečuk obratila se ravnateljica ZKM-a Snježana Abramović Milković koja je podsjetila na njezin veliki doprinos hrvatskoj dramskoj pedagogiji, kao i razvoju Učilišta ZKM-a, kazališta koje 2018. godine obilježava 70. godina postojanja.
O Slavenki Čečuk s mnogo dirljivosti i u nezaboravnim duhovitim anegdotama govorili su: glumica Slavica Jukić, glumci Željko Vukmirica i Vili Matula, Ksenija Rožman, bivša pedagoginja ZKM-a Senka Janjanin Krklješ, glumac Roman Šušković-Stipanović te Vlado Sviben.
U prepunoj dvorani „Miško Polanec“ Slavica Jukić je u čast Slavenke Čečuk dojmljivo i s mnogo emocija interpretirala pjesmu „Modra rijeka“ Maka Dizdara, nakon čega se prisjetila njezinih riječi  „smijeha, smijeha, dajte djeci smijeha“ naglasivši da će je pamtiti po dobroti, ljepoti i plemenitosti. Ovim riječima pridružili su se i ostali govornici, pa ju je tako Željko Vukmirica  nazvao „drugom majkom“ uvijek spremnom da pomogne u svim situacijama, dok je Vili Matula govorio o njezinoj neizrecivoj jednostavnosti i veličini duha, a posebici pažnji koju je pružala svojim učenicima. „Zbog nje smo se osjećali važni, svatko od nas, tako nam je prilazila“, naglasio je Matula.   Roman Šušković-Stipanov govorio je o strpljivosti i mirnoći Slavenke Čečuk te o njezinom mišljenju da tadašnje Pionirsko kazalište (PIK) bude u prvom redu mjesto koje će kod djece razvijati kreativnost i socijalizaciju. Šušković-Stipanov je pročitao i pismo njezina bivšeg učenika Erola Kadića koje završava riječima: „Mirno spavaj Slavenka, postali smo dobri ljudi“.

Prijava na newsletter