OVACIJE ZA PREDSTAVU “VELIKA BILJEŽNICA” PO ROMANU AGOTE KRISTOF U REŽIJI EDVINA LIVERIĆA - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

OVACIJE ZA PREDSTAVU “VELIKA BILJEŽNICA” PO ROMANU AGOTE KRISTOF U REŽIJI EDVINA LIVERIĆA

Objavljeno: 02.06.17.
OVACIJE ZA PREDSTAVU “VELIKA BILJEŽNICA” PO ROMANU AGOTE KRISTOF U REŽIJI EDVINA LIVERIĆA

Predstava „Velika bilježnica“ nastala po romanu Agote Kristof, u režiji Edvina Liverića, i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih gostovala je u četvrtak, 1. lipnja 2017. u Kazalištu Miklós Radnóti u Budimpešti. Ansambl Zagrebačkog kazališta mladih u sastavu Petar Leventić, Vedran Živolić, Danijel Ljuboja, Marica Vidušić, Anđela Ramljak, Dora Polić Vitez kojima se kao jaka snaga pridružila harmonikašica svjetske reputacije Merima Ključo oduševili su budimpeštansku publiku, dobili ovcije i nekoliko puta izlazili na scenu . „Ovo je bilo izuzetno gostovanje jer smo s poznatom mađarskom autoricom, svakako ikonom njihove književnosti, došli u njihovu prijestolnicu i pokazali svoje sofsticirano čitanje sjajnog romana. Raduje me što je među 250 gledatelja bilo mnogo kazališnih kritičara, programatora i ravnatelja mađarskih drama u široj regiji. Gostovanje je bolje spojilo naše dvije zemlje koje su povijesno bile na višestruke načine povezano, a rekacije gledatelja s kojima sam komunicirala su bile sjajne“, naglasila je ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Snježana Abramović Milković.
Inače, ZKM je posebna čast da je gostovalo u poznatom budimpeštansko kazalište, koje nosi ime velikog mađarskog pjesnika židovskog podrijetla koji je stradao u Drugom svjetskom ratu, gaji spoj klasičnog i modernog teatra i jedno je od najpoznatijih u glavnom gradu Mađarske.

BudimpestaBudimpesta1

Prijava na newsletter