POZIV NA TEATROLOŠKU TRIBINU “ČITANJE KAZALIŠTA” - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

POZIV NA TEATROLOŠKU TRIBINU “ČITANJE KAZALIŠTA”

Objavljeno: 09.10.18.
POZIV NA TEATROLOŠKU TRIBINU “ČITANJE KAZALIŠTA”

Teatrološka tribina „Čitanje kazališta“ Zagrebačkog kazališta mladih održat će se u petak 12. listopada 2018. u 18:00h, (dvorana Polanec), a na tribinu dolazi i slavni srbijanski dramatičar Uglješa Šajtinac, autor drame Huddersfield.

Novu sezonu teatroloških tribina „Čitanje kazališta“, autor i voditelj Srđan Sandić otvara u susret ZKM-ovoj premijeri predstave “Huddersfield” koju prema tekstu Uglješe Šajtinca, u adaptaciji Tomislava Zajeca, za ZKM režira Rene Medvešek. Osim autora drame, Uglješe Šajtinca, gošća tribine je i sociologinja dr.sc. Anita Dremel.

Ova tribina pod nazivom - O kolektivnom ćorsokaku ili mnogo je vremena prošlo otkad sam bio iskreno sretan -  ima namjeru otvoriti nekoliko tematskih jedinica: tko su naši/njihovi emigranti, životne i tekstualne motive iseljeništva, rodni i klasni aspekt istih, ali i onih koji ostaju i pristaju na „nemoguće“uvjete življenja.

Huddersfield je drama prerušena u priču o povratku starog prijatelja iz desetogodišnje emigracije i ponovnom susretu najboljih prijatelja, ali odgovara na neka od najtežih i najbolnijih pitanja o životu u “našem” vremenu i “našem” prostoru, kao i na ona univerzalna: o iskrenosti i obmani, o odgovornosti prema drugima i prema samome sebi, o mladosti, sazrijevanju i smrti.

https://www.tportal.hr/kultura/clanak/na-tribini-u-zkm-u-gostovao-jedan-od-najznacajnijih-suvremenih-srpskih-dramskih-pisaca-20181013

 

Prijava na newsletter