PREDSTAVE „FOLK ACTS“ I „NOĆNI ŽIVOT“ GOSTUJU NA 41. DANI SATIRE FADILA HADŽIĆA U ZAGREBU - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

PREDSTAVE „FOLK ACTS“ I „NOĆNI ŽIVOT“ GOSTUJU NA 41. DANI SATIRE FADILA HADŽIĆA U ZAGREBU

Objavljeno: 07.06.17.
PREDSTAVE „FOLK ACTS“ I „NOĆNI ŽIVOT“ GOSTUJU NA 41. DANI SATIRE FADILA HADŽIĆA U ZAGREBU

Predstava „Folk Acts“, autorski projekt Saše Božića i Petre Hrašćanec (koprodukcija - ZKM, Kazališna grupa De facto i ADU)  te„Noćni život“ nastao po drami Ivana Vidića, u režiji Paola Magellija, u izvedbi i produkciji  Zagrebačkog kazališta mladih gostovat će na 41. Danima satire Fadila Hadžića u Zagreba. Predstava „Folk Acts“ na programu je u subotu, 10. lipnja u SK Kerempuh, a  „Noćni život“ bit će izveden u subotu, 17. lipnja u Zagrebačkom kazalištu mladih. Unutar izbora koji je trajao nekoliko mjeseci,  izbornica Željka Udovičić Pleština, odabrala je program za ovogodišnje 41. izdanje festivala. Od ukupno 47 prijavljenih predstava, odabrano je petnaest najboljih naslova u službenoj konkurenciji  i to iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Makedonije, Srbije i Crne Gore. Festival će se održava od 2. do 21. lipnja 2017., a okupit će oko 300 hrvatskih i stranih umjetnika te se  predviđa kako će predstave pogledati više od 10 000 ljudi. Riječ je o jedinstvenom festivalu u regiji koji u prvi plan postavlja najzanimljivija satirična ostvarenja koja su se dogodila u Hrvatskoj i regiji u protekloj kazališnoj sezoni.
Ocjenjivački sud ovogodišnjih Dana satire Fadila Hadžića čine Bojana Radović, novinarka i kazališna kritičarka Večernjeg lista, dramski umjetnik Livio Badurina i dramski pisac Tomislav Zajec.

Prijava na newsletter