Premijera predstave “Knjiga o ljetu” - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

Premijera predstave “Knjiga o ljetu”

Objavljeno: 28.03.21.
Premijera predstave “Knjiga o ljetu”

U subotu, 27. ožujka održana je premijera predstave Knjiga o ljetu, Tove Jansson, u režiji Nadežde Perišić Radović, dramatizaciji Nadežde Perišić Radović i Ivane Vuković. Knjiga o ljetu priča je o dvije anti-junakinje, koje naoko ne proživljavaju veliko putovanje nakon kojeg slijedi promjena, ali koje svaki dan smišljaju novu igru i prolaze drugačije putovanje na kojem obje nauče malo više same o sebi i jedna o drugoj. U tim igrama i putovanjima ne zaboravlja se na važnost osluškivanja prirode, šuma mora i leta ptica koji postaju putokazima za život.
U kontekstu današnjeg vremena, Knjiga o ljetu postaje i prekrasan podsjetnik na duga, dječja, razigrana ljeta i velike dječje brige, kojima ne smijemo pristupiti olako već, po uzoru na baku, posvetiti im svoju pažnju i vrijeme”.

ZKM web vijesti_Premijera Knjiga o ljetu-2ZKM web vijesti_Premijera Knjiga o ljetu-4ZKM web vijesti_Premijera Knjiga o ljetu-7ZKM web vijesti_Premijera Knjiga o ljetu-8ZKM web vijesti_Premijera Knjiga o ljetu-11 ZKM web vijesti_Premijera Knjiga o ljetu-12ZKM web vijesti_Premijera Knjiga o ljetu-13 ZKM web vijesti_Premijera Knjiga o ljetu-14ZKM web vijesti_Premijera Knjiga o ljetu-9 ZKM web vijesti_Premijera Knjiga o ljetu-10

Prijava na newsletter