PROSLAVILI SMO NAGRADU DJEČJEG ŽIRIJA MALOG MARULIĆA - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

PROSLAVILI SMO NAGRADU DJEČJEG ŽIRIJA MALOG MARULIĆA

Objavljeno: 02.05.19.
PROSLAVILI SMO NAGRADU DJEČJEG ŽIRIJA MALOG MARULIĆA

Mame i tate, učiteljice i učitelji, vi znate što znači kad vas djeca proglase najboljima. Zato smo mi i u Zagrebu proslavili nagradu dječjeg žirija Malog Marulića, jer su klinci u Splitu ZKM-ovu predstavu „Zdrav i čisti dom, to je baš po mom“ proglasili najboljom predstavom 12. Festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić!

Predstava „Zdrav i čisti dom, to je baš po mom“, za koju je tekst napisao Kristijan Ugrina  poznati glumac ZKM-a i popularno televizijsko lice te ujedno i redatelj, namijenjena je djeci – od vrtićke dobi do nižih razreda osnovne škole. Izvedbom igrokaza za djecu s edukativnom notom, uporabom lako zapamtljivih songova i duhovitih fabula, na djeci prihvatljiv način otvaraju se važne teme u procesu njihova odgoja, odrastanja, snalaženja u novim situacijama, potiče prihvaćanje različitosti, odgovorno ponašanje prema drugom čovjeku, prirodi i okolišu. Konfrontacijom dviju obitelji različitih higijenskih navada i standarda, predstava vodi djecu dedukcijskim postupkom do zaključka da je obitelj koja uredno čisti svoju kuću, ali i ima dobre prehrambene navike, daleko zdravija i sretnija nego obitelj koja živi kaotično.

Glume: Jasmin Telalović, Milica Manojlović, Nataša Dangubić, Leon Dubroja, Hrvojka Begović, Zoran Čubrilo, Filip Nola, Vedran Živolić, te polaznici Učilišta ZKM – Marijeta Ugrina/Marija Lola Vukušić; Mislav Mirković/ Lukas Ripli.

Prijava na newsletter