PREDSTAVA “HINKEMANN” OSVOJILA NAGRADE NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU MALIH SCENA – RIJEKA. 2017. - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

PREDSTAVA “HINKEMANN” OSVOJILA NAGRADE NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU MALIH SCENA – RIJEKA. 2017.

Objavljeno: 11.05.17.
PREDSTAVA “HINKEMANN” OSVOJILA NAGRADE NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU MALIH SCENA – RIJEKA. 2017.

Na Međunarodnom festivalu Malih scena u Rijeci nagradu Veljko Maričić za najbolju predstavu u cjelini osvojila je predstava "HINKEMANN", Ernsta Tollera, u režiji Igora Vuka Torbice u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih.

U nadahnutoj sinergiji između glumačkog ansambla i redatelja, drama "Hinkemann" nastala prije sto godina postaje tekst naše današnjice, problemski se fokusirajući na neuralgične točke bezdušnog kapitalizama i tragediju rata koja poput metka putuje dalje kroz vrijeme ranjavajući trajno naše živote.   

Nagradu Anđelko Štimac za najbolju režiju osvojio je Igor Vuk Torbica za režiju predstave "Hinkemann", Ernsta Tollera, u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih.

Igor Vuk Torbica u tekstu nekog drugog vremena naglašava univerzalnu razinu u kojoj se zrcali sudbina malog čovjeka koji je izišavši iz vihora rata ušao u siromaštvo mira,  stavljajući sudbinu pojedinca u ruke beskrupuloznog sistema vlasti i kapitala i tako komunicira s današnjim vremenom.

Nagradu Veljko Maričić za najbolju mušku ulogu osvojio je Ozren Grabarić za ulogu Majstora ceremonije u predstavi "Hinkemann", Ernsta Tollera, u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih . Ozren Grabarić majstorski gradi svoga Majstora ceremonije koristeći neizmjernu glumačku slobodu da naglasi ludizam lika i premosti granice između iluzije i zbilje. Nagradu Mediteran Novoga lista osvojio je Rakan Rushaidat za ulogu Hinkemanna u istoimenoj predstavi Zagrebačkog kazališta mladih.

Prijava na newsletter