Umjetničko-znanstveni simpozij Zvjezdani Ladiki u čast - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

Umjetničko-znanstveni simpozij Zvjezdani Ladiki u čast

Objavljeno: 24.06.22.
Umjetničko-znanstveni simpozij Zvjezdani Ladiki u čast

Zagrebačko kazalište mladih i Hrvatski centar za dramski odgoj  organiziraju umjetničko-znanstveni simpozij ZVJEZDANI LADIKI U ČAST od 1. – 3. srpnja 2022.
Pokrovitelj: Grad Zagreb
Simpozij će stručno osvijetliti umjetničko i pedagoško djelovanje istaknute kazališne pedagoginje, redateljice i spisateljice Zvjezdane Ladike (1921. – 2004.), koja je cijeli radni vijek bila vezana uz Zagrebačko kazalište mladih kao svoju matičnu kuću, gdje je tijekom pola stoljeća razvijala vlastite metodike dramskog odgojnog rada. Ladika je ostvarila i brojna postignuća i u Međunarodnoj udruzi kazališta za djecu i mlade (ASSITEJ) povezujući se s najnaprednijim svjetskim tendencijama dramskog/kazališnog rada s djecom i mladima.

Odabrani stručni radovi, osobna izlaganja, sjećanja i svjedočenja izložena na simpoziju bit će objavljeni u tematskom broju časopisa „Kazalište“ što ga izdaje Hrvatski centar ITI.

Ustanove i organizacije koje podupiru te surađuju u provedbi simpozija: Hrvatski centar ITI, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, Zavod za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU, Hrvatski centar ASSITEJ

Program simpozija Zvjezdani Ladiki u čast pogledajte ovdje

 

Prijava na newsletter