TRIBINA „DUG POKREĆE SVIJET“ KOLEKTIVA MONTAЖ$TROJ I ZAGREBAČKOG KAZALIŠTA MLADIH - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

TRIBINA „DUG POKREĆE SVIJET“ KOLEKTIVA MONTAЖ$TROJ I ZAGREBAČKOG KAZALIŠTA MLADIH

Objavljeno: 08.02.16.
TRIBINA „DUG POKREĆE SVIJET“ KOLEKTIVA  MONTAЖ$TROJ  I  ZAGREBAČKOG KAZALIŠTA  MLADIH

Kolektiv MONTAЖ$TROJ i Zagrebačko kazalište mladih pozivaju vas da sudjelujete na tribini „Dug pokreće svijet“ koja će se održati u dvorani Miška Polanca Zagrebačkog kazališta mladih u četvrtak, 11. veljače,  u 18.30 sati.
Što pokreće svijet? U trenutku kada je stvoren zakonski okvir za poboljšanje ekonomske situacije korisnika kredita s valutnom klauzulom u švicarskom franku, javni dug postaje dominantnom temom dnevnopolitičke retorike.
Tribina "Dug pokreće svijet!" otvorit će prostor za polemiku o našim individualnim i kolektivnim dugovima, o posljedicama dužništva na sudbine građana i na perspektivu razvoja našega društva.
Na tribini će govoriti: Sandra Benčić - Centar za mirovne studije, Davor Huić - izvršni direktor udruge poreznih obveznika Lipa, Goran Jeras - upravitelj Zadruge za etično financiranje i Petra Rodik - docentica na Odsjeku za sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tribinu će moderirati novinarka Ivana Dragičević.
Spomenuta tribina dio je procesa nastanka kazališne predstave CRNA KNJIGA redatelja Boruta Šeparovića, u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i MONTAЖ$TROJ-a.
Predstava CRNA KNJIGA bit će premijerno izvedena 11. ožujka 2016. godine.

Prijava na newsletter