ZKM gostovanje – Lover’s Disco(urse) – plesna subverzija pop kulturne i konzervativne ideologije ljubavi - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

ZKM gostovanje – Lover’s Disco(urse) – plesna subverzija pop kulturne i konzervativne ideologije ljubavi

Objavljeno: 02.05.22.
ZKM gostovanje – Lover’s Disco(urse) – plesna subverzija pop kulturne i konzervativne ideologije ljubavi

Gostovanje u Zagrebačkom kazalištu mladih
Lover’s Disco(urse)
VRUM (Austrija)
06. svibnja 2022., u petak, u 20 sati

Lover’s Disco(urse) je plesna subverzija pop kulturne i konzervativne ideologije ljubavi namijenjena mladim (14+) i starijim gledateljima, različitih ljubavnih preferencija.

Međugeneracijski tim šestero vrhunskih izvođača, queer ljubavnih aktivista s različitim životnim i ljubavnim pričama, kreće u potragu i istraživanje svakodnevnih te emocionalno ekstremnih ljubavnih situacija. Kakav je utjecaj tih intenzivnih emocija na nas, koliko smo daleko spremni ići u ljubavi te usudimo li se riskirati sve za nju? U kakvom je odnosu ljubav spram slobode, morala, normi, odrastanja i sazrijevanja? Što s očekivanjima, čekanjem i odsustvom, te na koji nas način ljubav motivira i pokreće? 

 Lover’s Disco(urse) poziva nas na party - zajedničko slavlje ljubavnika i ljubavi, žudnje i različitosti te iznad svega podsjeća, da imamo pravo na ljubav kao i na slobodu odabira koga i kako želimo ljubiti. Prepuštajući se predivnom ludilu, zajedno s izvođačima pozvani smo krenuti na ovo divlje, nježno i nesigurno putovanje. 

 Predstava je inspirirana knjigom Rolanda Barthesa “Fragmenti ljubavnog diskursa” (1977.) u kojoj Barthes zahvaća ljubav kroz krhotine diskursa, bilježeći unutarnja razmišljanja, jezik i geste onog koji ljubi.
Predstava Lover’s Disco(urse) nominirana je za nacionalnu nagradu STELLA*22 Performing Arts Award – kao najbolje kazališno ostvarenje za mladu publiku 2022. godine u Austriji.

 VRUM
VRUM Performing Arts Collective (Austrija) je međunarodni i međugeneracijski kolektiv umjetnika različitih nacionalnosti i različitog područja umjetničkog djelovanja, u kojem je središnja točka Sanja Frühwald u ulozi umjetničke ravnateljice. Svi članovi kolektiva rade na razvoju suvremenog plesa i kazališta za mladu publiku već dugi niz godina. U centru umjetničkog rada kolektiva je tijelo: višedimenzionalno tijelo, vokalizacija tijela, kretanje i promišljanje tijela te tijelo kao okvir za dijalog. Kroz brojne multudisciplinarne umjetničke suradnje te istraživanja novog jezika, načina i medija izražavanja, iz VRUM-a je proizašlo više od 20 produkcija, s gostovanjima u više od 15 zemalja u Europi i svijetu.

Prijava na newsletter