ZKM GOSTUJE U THEATERU IM PFALZBAU - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

ZKM GOSTUJE U THEATERU IM PFALZBAU

Objavljeno: 26.09.19.
ZKM GOSTUJE U THEATERU IM PFALZBAU

Zagrebačko kazalište mladih danas, 26. rujna 2019. u 19:30 sati  gostuje u Ludwigshafenu u  Njemačkoj u Theateru im Pfalzbau s predstavom „Ono što nedostajeʺ Tomislava Zajeca.

https://www.theater-im-pfalzbau.de/programm/schauspiel/?eventUid=4115

 

Više o predstavi:

ONO ŠTO NEDOSTAJE

Tomislav Zajec

redateljica: Selma Spahić

 

Tekst Tomislava Zajeca nagrađen je Marulom na 28. Marulićevim danima za najbolji suvremeni dramski tekst. „Ono što nedostajeʺ govori o raspadu obitelji, o onome čega nema i što nedostaje svakomu od članova obitelji, a treba donijeti odluku: ostati ili otići? Obiteljske odnose – temelj s kojim polazimo u život – propituju likovi u ovoj predstavi. Dvije sestre moraju odlučiti kako se nositi s gubitkom majke koja ih je ostavila kao djevojčice. Šesnaestogodišnji mladić pokušava pobjeći iz nesređenog doma istražujući svoju homoseksualnost, dok je njegov otac natjeran na propitivanje odavno usustavljenih vrijednosnih stavova. Svoj izbor propituje i mladi par koji se pred sklapanje braka suočava s nikad izgovorenim pitanjima u vlastitom odnosu. Što je to što nedostaje?

Za ulogu Davida Adrijan Pezdirc dobio je Nagradu Rejhan Demirdžić za najboljeg mladog glumca na 58. Međunarodnom kazališnom festivalu MESS u Sarajevu.

Nagrada Marul za umjetničko ostvarenje dodjeljena je na 28. Marulićevim danima i kostimografkinji Doris Kristić za oblikovanje kostima u predstavi  „Ono što nedostaje”.

 

Glume: Katarina Bistrović Darvaš, Zoran Čubrilo, Nataša Dangubić, Milica Manojlović, Frano Mašković, Adrian Pezdirc, Dora Polić Vitez, Doris Šarić Kukuljica te Goran Guksić kao gost.

Praizvedba: 16. prosinca 2017.

Prijava na newsletter