ZKM kazališnu sezonu 2020/2021 otvara pod sloganom – Vrati se u normalu - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

ZKM kazališnu sezonu 2020/2021 otvara pod sloganom – Vrati se u normalu

Objavljeno: 02.09.20.
ZKM kazališnu sezonu 2020/2021 otvara pod sloganom – Vrati se u normalu

Veseli nas da od nove sezone u ZKM-u ponovo vrijede uobičajeni popusti na ulaznice za umirovljenike, studente, učenike, grupne posjete i tvrtke. Vratili smo popuste. #VratiSeUNormalu
Izazovne situacije, poput ove pandemijske, traže fleksibilnost, a ZKM je dokazao da to može i s 200.000 virtualnih gledatelja koji su pratili naše online aktivnosti od ožujka do kraja svibnja. Ali ništa ne može zamijeniti živu izvedbu. Nastavit ćemo s radom na predstavama, naprosto je to naša misija i društvena odgovornost od koje ne smijemo odustati. Dobro smo se pripremili i u zaštiti naših gledatelja, smanjenim brojem mjesta i razmakom u gledalištu te dezinfekcijom kazališta. Kako bismo se svi zajedno i dalje u ZKM-u osjećali opušteno, molimo vas kao našu publiku, da u prostorima kazališta i za vrijeme izvedbi nosite maske. Hvala vam što se pridržavate i ostalih epidemioloških mjera te održavate preporučenu distancu i dezinficirate ruke na ulazu u kazalište. Sukladno nužnim mjerama što ih je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske uveo za organizaciju događanja koja okupljaju više od 100 sudionika,  dužni smo voditi pisanu evidenciju sudionika odnosno posjetitelja te ju čuvati najmanje 14 dana. Stoga molimo sve posjetitelje naših programa, da na ulazu u kazalište ispune obrazac sa svojim osnovnim podacima. Posjetitelje koji su u mogućnosti, molimo da dođu nešto ranije kako bi se izbjegla gužva i duža čekanja. Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju, a prije svega što ćete poštivati sve protuepidemijske mjere i držati preporučeni razmak.
ZKM započinje sezonu Monovidom-19, predstavom Anice Tomić i Jelene Kovačić, praizvedenom u srpnju, a rađenom prema tekstovima 19 hrvatskih dramatičara, pisanih u karanteni i objavljenih na portalu drama.hr. ZKM je ovom predstavom podržao hrvatske izvedbene pisce koji su mahom samostalni umjetnici, a u ovom se trenutku nalaze u vrlo teškoj situaciji. Riječ je o devetnaest priča koje se kroz tri pripovjedne linije, odnosno tri različite predstave, istovremeno događaju u svim prostorima ZKM-a, a izvode se za mali broj gledatelja (do deset gledatelja).
Prva premijera u sezoni je 'Cement' Heinera Müllera u režiji Sebastijana Horvata. Predstava je imala javnu generalnu probu dan prije zatvaranja kazališta 13. ožujka. (prije lockdowna), a sada bi napokon trebala doživjeti premijeru.
"Čarobnjak iz Oza", planiran je u studenom. Namijenjen najmlađoj publici, čiju dramatizaciju potpisuje Nikolina Bogdanović, a režiju Saša Broz.
Europski ansambl, priprema još jednu premijeru u režiji Ivana Penovića, čiji su koproducenti ZKM, Schauspiel Stuttgart i Teatr Nowy.
'Knjiga o ljetu' u režiji glumice ZKM-a Nadežde Perišić Radović, izvest će se u sklopu ZKM-ova projekta Inkubator koji potiče autorski rad glumačkog ansambla.
'Očevi i djeca' Ivana Turgenjeva u režiji Ivana Popovskog', izvedba se priprema za kraj sezone u koprodukciji s Dubrovačkim ljetnim igrama.

Napomena: Zbog nepredviđenih pandemijskih okolnosti u ostatku sezone moguće su izmjene i dopune programa o čemu ćemo vas pravodobno izvijestiti.

Prijava na newsletter