ZKM NOMINIRAN U 10 KATEGORIJA ZA NAGRADU HRVATSKOG GLUMIŠTA - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

ZKM NOMINIRAN U 10 KATEGORIJA ZA NAGRADU HRVATSKOG GLUMIŠTA

Objavljeno: 09.11.17.
ZKM NOMINIRAN U 10 KATEGORIJA ZA  NAGRADU HRVATSKOG GLUMIŠTA

Zagrebačko kazalište mladih nominarano je u čak 10 kategorija za 25. nagradu hrvatskog glumišta koja se tradicionalno dodjeljuje svake godine 24. studenoga u zagrebačkom HNK, uz izravan prijenos na Hrvatskoj televiziji.
 Objavljeno je to na konferenciji za medije održanoj u Hrvatskom društvu dramskih umjetnika u Zagrebu u četvrtak, 9. studenoga, a o nagradama za dramu odlučivali su: Lela Margitić (predsjednica žirija) te Lada Džidić, Zijad Gračić, Sanja Marin i Enes Vejzović.  Za najbolju predstavu u cjelini u kategoriji drame nominirana je predstava „Črna mati zemla“ Kristijana Novaka/Tomislava Zajeca, za istu predstavu Dora Ruždjak Podolski nominirana je za najbolje redateljsko dramsko ostvarenje;  Adrian Pezdirc za ulogu Matije nominiran je za nagradu za glavnu mušku ulogu; Urša Raukar za ulogu Bake u kategoriji sporedne ženske uloge dok je Tomislav Zajec nominiran za autora dramatizacije istoimenog romana Kristijana Novaka i  dramaturga predstave „Črna mati zemla“ u kategoriji za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju.
Za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu i mlade u kategoriji drame nominarana je predstava „Sherlock Holmes“ Ane Tonković Dolenčić prema motivima i likovima pripovjetki i romana Arthura Conana Doylea u režiji Krešimira Dolenčića; za spomenutu predstavu i to žensku ulogu Dora Polić Vitez koja je interpretirala Gospođu Hudson te za mušku Filip Nola za kreaciju uloge Doktora Watsona u navedenoj predstavi. Za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave za predstavu Sherlock Holmes nominirana je Ana Tonković Dolenčić, a za najbolju kazališnu scenografiju u kategoriji drame opere i baleta nominirana je Tanja Lacko za dramu „Sherlock Holmes“.  

Prijava na newsletter