ZKM-ova premijera PANSION EDEN - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

ZKM-ova premijera PANSION EDEN

Objavljeno: 10.12.18.
ZKM-ova premijera PANSION EDEN

U Zagrebačkom kazalištu mladih u subotu, 15. prosinca 2018. u 20 sati premijerno će se izvesti autorski projekt renomiranog mađarskog redatelja Árpáda Schillinga Pansion Eden. Schillingova režija u ZKM-u ujedno je njegova prva režija u Hrvatskoj.

S koautoricama Juli Jakab i Évom Zabezsinszkij Schilling je došao u Zagreb s veoma uznemirujućom pričom, koja je, kad su bili u prvoj fazi osmišljavanja fabule ovoga komada, u Mađarskoj upravo imala sudski epilog. Krijumčari ljudima znali su otpočetka da hladnjača nije prikladno vozilo za prijevoz živih bića i dogodila se tragedija. Osjećaju li se oni kojih se to tiče i u kojoj mjeri odgovornima? U ZKM-ovoj predstavi Schilling gradi priču o snovima, strahovima i željama jedne obitelji koja pokušava preživjeti usred rata i kapitalističkih pravila, kad moraju učiniti i neke ružne stvari, a potom ih pokušavaju sakriti.

U središtu predstave „Pansion Eden” veliki je obiteljski događaj – svadba, koja tradicionalno slavi ljubav, privrženost i život. Ali kad tajne počinju izlaziti na vidjelo, kad u obitelji moraju priznati što su učinili, isprepleću se laži, strahovi, želje, ali i zlouporaba moći, korupcija i religijska uvjerenja.

Glume: Hrvojka Begović, Katarina Bistrović Darvaš, Zoran ČubriloDado ĆosićPetar LeventićEdvin LiverićFilip Nola, Urša Raukar, Rakan Rushaidat, Doris Šarić Kukuljica, Mateo Videk, Tina Orlandini.     


  

ZKM web vijesti_ZKM Pansion Eden-3 ZKM web vijesti_ZKM Pansion Eden-4ZKM web vijesti_ZKM Pansion Eden-10 ZKM web vijesti_ZKM Pansion Eden-11ZKM web vijesti_ZKM Pansion Eden-17 ZKM web vijesti_ZKM Pansion Eden-18ZKM web vijesti_ZKM Pansion Eden ZKM web vijesti_ZKM Pansion Eden-2

Prijava na newsletter