ZKM PREMIJERNI livestreaming - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

ZKM PREMIJERNI livestreaming

Objavljeno: 11.05.20.
ZKM PREMIJERNI livestreaming

Iz Zagrebačkog kazališta mladih u četvrtak, 14. svibnja 2020. u 18 sati, pratite premijerni livestreaming predstave „Ja ću pričati, a ako me netko čuje …" na facebook stranici ZKM-a.

Više o predstavi: U inscenaciji redatelja Hrvoja Korbara možete pogledati livestreaming devet monologa čiji su autori studenti dramaturgije s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu: Ivona Marciuš, Anonimni Autor, Petra Pleše, Patrik Gregurec, Karla Leko, Karla Mesek, Mihovil Rismondo, Emma Kliman, Marin Lisjak.

Na prijedlog njihova profesora, dramaturga Tomislava Zajeca, studenti su u kratkim dramskim monolozima, iz pozicije izmaštanog dramskog lika, opisali i prokomentirali aktualnu situaciju u kojoj smo se zatekli u karanteni.

U trenutačno vrlo tužnoj te za kazališne umjetnike i neizmjerno teškoj situaciji, ZKM i virtualnim programom iznova dolazi pred svoju publiku, a istovremeno otvara prostor našim najmlađim dramskim piscima. ZKM kao jednu od bitnih okosnica svog programa prepoznaje predstavljanje i afirmiranje suvremenih dramskih pisaca, kao i onih koji pripadaju najmlađim generacijama autora, a ova virtualna inicijativa našoj publici dovodi upravo najmlađe hrvatske dramatičare i njihove kratke monologe na temu života u izolaciji; britkog sagledavanja  novih okolnosti u kojima smo se našli gotovo preko noći.

Kroz seriju dramskih monologa organiziranu u jedinstvenu predstavu koju ćemo pratiti uživo online, a u izvedbi glumaca ZKM ansambla, imamo vrijednu priliku upoznati polifonost glasova nove generacije hrvatskih pisaca koji će, a u to smo sigurni, u trenutku ponovnog povratka u kazališne dvorane pronaći svoje mjesto i u Zagrebačkom kazalištu mladih. A do tog trenutka, naše im kazalište od srca zahvaljuje na suradnji, otvorenosti i talentu, koji su u ovim nesigurnim i otuđenim vremenima odlučili podijeliti sa svima nama, i pritom nam pomoći da se barem na trenutak jedni drugima osjetimo bliže.

Glume: Milivoj Beader, Zoran Čubrilo, Dado Ćosić, Nataša Dorčić, Ugo Korani, Jasmin Telalović, Petra Svrtan, Marica Vidušić, Vedran Živolić.

Nadamo se uskoro i publici u Zagrebačkom kazalištu mladih i da će karantena ostati potpuno iza nas. ZKM-ov repertoar i gledalište prilagodit ćemo epidemiološkim mjerama. Veselimo se stoga novim susretima uživo u kazalištu.

ZKM web vijesti_-2ZKM web vijesti_-3ZKM web vijesti_-7ZKM web vijesti_-8ZKM web vijesti_-10ZKM web vijesti_-14ZKM web vijesti_-16ZKM web vijesti_-19ZKM web vijesti_-25ZKM web vijesti_-26ZKM web vijesti_-29ZKM web vijesti_-31

Prijava na newsletter