ZKM U RUJNU PONOVNO S PREDSTAVOM NA OTVORENOM - ZKM | Zagrebačko kazalište mladih

Vijesti

ZKM U RUJNU PONOVNO S PREDSTAVOM NA OTVORENOM

Objavljeno: 09.09.20.
ZKM U RUJNU PONOVNO S PREDSTAVOM  NA OTVORENOM

Od 14. rujna na zagrebačke ulice vraćamo ZKM-ovu uspješnicu Vrijeme/Time. Nesvakidašnja predstava, odnosno interaktivna šetnja Vrijeme Zagrebačkog kazališta mladih u kojoj daske, zastore i uobičajenu scenografiju teatra zamjenjuju gradske ulice, parkovi, tramvaji i slučajni prolaznici. U šetnji sudjeluje 30 osoba koje uz pomoć slušalica prate zadani plan kretanja.
Umjetnička organizacija U!ZAHVATI  od 2016. koncipira kazališne izvedbene šetnje izvan kazališnog prostora i gledateljima pruža novo iskustvo u novim okolnostima. I u zagrebačkoj verziji Vrijeme je izvedba koja gledatelje navodi da se zamisle, otvore, sve je zasnovano na emocionalnoj povezanosti i interakciji da bi se pobudili osjećaji gledatelja, slušatelja, slučajnog prolaznika i glumca.
Izvedbena šetnja Time / Vrijeme ukrajinske umjetničke organizacije U!ZAHVATI odvija se na specifičnim zagrebačkim gradskim lokacijama, a u šetnji s glavnim izvođačem sudjeluje 30 gledatelja prema zadanom planu kretanja. Projekt se odvija prema umjetničkom konceptu koji se izvodi u europskim gradovima, a za zagrebačku izvedbu dodane su nove epizode vezane uz mentalitet stanovnika, nacionalnost i lokalne rute kretanja. No tema izvedbene šetnje, glavni izvođač i zaplet ostaju neizmijenjeni. Glavni izvođač razgovara s gledateljima o osjećaju suvremene osobe o vremenu, užurbanosti i tišini, o trenutku, o stanci, o strci u životu, o sadašnjosti, budućnosti i prošlosti, uspomenama.
Zagrebačke izvedbene šetnje započinju na Glavnom željezničkom kolodvoru i dalje se odvijaju na gradskim ulicama, a izvedbu u trajanju 1 sat i 40 minuta sudionici prate putem slušalica na hrvatskom ili engleskom jeziku.
Glumci naratori: Danijel Ljuboja, Mateo Videk. Petra Svrtan, Vedran Živolić
Glumci: Vladimir Jazbec / Andrej Henigman, Antun Antolović / Branimir Bobinac, Inja Munić / Ines Jagodić, Laura Dir Cico / Ema Mašić
Ove izvedbene šetnje poduprla je i HŽ Infrastruktura, jer svaka izvedba počinje na Glavnom željezničkom kolodvoru Zagreb.

Prijava na newsletter