Milica Manojlović

Milica Manojlović rođena je 22. listopada 1985. u Osijeku. Magistrirala je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2013. Stalna je članica ansambla Zagrebačkog kazališta mladih od 2019.

U ZKM-u je ostvarila uloge u predstavama: prvi je put na sceni 2014. u predstavi Spremni (r. Saša Božić), a ubrzo je primljena na jednogodišnje stručno usavršavanje nakon čega je do ulaska u ansambl stalna vanjska suradnica s angažmanom u nizu predstava; Čarobni brijeg (r. Janusz Kica), Hinkemann (r. Igor Vuk Torbica), (Pret)posljednja panda ili statika (r. Saša Božić), Črna mati zemla (r. Dora Ruždjak Podolski), Ono što nedostaje (r. Selma Spahić), Zdrav i čisti dom to je baš po mom (r. Kristijan Ugrina), Bakhe (r. Lenka Udovički), Dobro je dok umiremo po redu (r. Aleksandar Švabić), Monovid 19 (r. Anica Tomić), Cement (r. Sebastijan Horvat), Čarobnjak iz Oza (r. Saša Broz), Braća Karamazovi (r. Oliver Frljić), Višnjik (r. Ivan Popovski), Moj muž (r. Dora Ruždjak Podolski).

Nastupala je i na brojnim domaćim i međunarodnim kazališnim festivalima u nagrađivanim predstavama ZKM-a: na Marulićevim danima, Dubrovačkim ljetnim igrama, Gavellinim večerima, na sarajevskom MESS-u, Sterijinom pozorju, Infantu, Mittelfestu.

Osim u matičnom kazalištu ostvarila je uloge i u drugim kazalištima: u Teatru &TD, HNK-u u Varaždinu, MSU-u, GK Dubrava, Maloj sceni, Kazalištu Ulysses.

Kazališna, filmska i televizijska glumica s glumačkim ostvarenjima u kratkim igranim filmovima i TV serijama (Stella, Crno bijeli svijet) te u radiodramama.


PREDSTAVE

Braća Karamazovi
Čarobnjak iz Oza
Črna mati zemla
Dobro je dok umiremo po redu
Moj muž
Višnjik