Skip to main content

OBAVIJEST O RADNOM VREMENU BLAGAJNE OD 6. LIPNJA 2024.

Poštovana publiko,

obavještavamo vas da će blagajna Zagrebačkog kazališta mladih od četvrtka 6. lipnja raditi radnim danom od 13 do 20h. 

Subotom će blagajna i dalje raditi od 10 do 14h te sat i pol prije početka predstave, a nedjeljom sat i pol prije početka predstave.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

DVA GOSTOVANJA RIJEČKOG BALETA ODUŠEVILA ZKM-OVU PUBLIKU

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka gostovalo je u Zagrebačkom kazalištu mladih s čak dvije baletne predstave koje su oduševile zagrebačku publiku.

Prvo gostovanje 4. lipnja bilo je sa baletnim diptihom Sad i nikad više koreografkinje Maše Kolar (ADAM & EVA) i belgijskog koreografa Jeroena Verbguggena (ZA NIKAD), a drugo 6. lipnja sa predstavom Grand finale: The Turtle and the Phone Booth jednog od najtraženijih mladih koreografa Nadava Zelnera.

Predstava Sad i nikad više nastala je u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka i Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu u sklopu K-HNK – Konzorcija hrvatskih nacionalnih kazališta. Prvi dio baletnog diptiha „Adam i Eva“ na pozornicu je donio fatalnu ljubavnu sudbinu Čovjeka i Žene u ambijentu klupske scene, suvremeno viđenje istoimene Krležine drame. Drugi dio diptiha „Za nikad“ slavi život i podsjeća da je svaki dan dar i razlog za slavlje.

Predstava Grand finale: The Turtle and the Phone Booth nastala je u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka i Hrvatskog narodnog kazališta Split također u sklopu K-HNK – Konzorcija hrvatskih nacionalnih kazališta. Nadav Zelner, jedan od najtraženijih svjetskih mladih koreografa, svoje prepoznatljive, visokoestetizirane predstave stvara pod utjecajem popularne kulture, a obilježavaju ih i neočekivani izbori glazbe. Kroz dojmljivu i emotivnu baletnu izvedbu ispričao je generacijsku priču o potrazi za domom, punu emocija i sve to u ritmu neobičnog glazbenog kolaža: od Marcella Giomobinija do Metallice, Deep Purplea i Sepulture.