Skip to main content

OBAVIJEST O RADNOM VREMENU BLAGAJNE OD 6. LIPNJA 2024.

Poštovana publiko,

obavještavamo vas da će blagajna Zagrebačkog kazališta mladih od četvrtka 6. lipnja raditi radnim danom od 13 do 20h. 

Subotom će blagajna i dalje raditi od 10 do 14h te sat i pol prije početka predstave, a nedjeljom sat i pol prije početka predstave.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

GOSTOVANJE INK PULA S PREDSTAVOM ”MAJKA I DIJETE”

Sinoć je pred prepunim gledalištem Zagrebačkog kazališta mladih izvedena prva od dvije izvedbe gostujuće predstave Majka i dijete nobelovca Jona Fossea. U produkciji Istarskog narodnog kazališta – Gradsko kazalište pula, predstava Majka i dijete u režiji Matije Ferlina i glumačkim izvedbama  Jadranke Đokić i Uga Koranija oduševila je zagrebačku publiku koja će ju imati priliku pogledati još večeras 7. veljače u 20h.

Majka i dijete jedan je od ranijih dramskih tekstova iznimnog norveškog autora Jona Fossea, čiji jednostavan ali istovremeno monumentalan naslov s nevjerojatnom adekvatnošću i preciznošću definira snažnu duodramu o pokušaju komunikacije u jednom od najkompleksnijih odnosa koji dvoje ljudi može imati – onom majke i njezina potomka.

U Fosseovoj drami majka i sin susreću se nakon mnogo godina odsustva iz međusobnih života, ali s jasnom naznakom da ni ono malo vremena koje su proveli zajedno nije zadovoljilo potrebe ni jedne ni druge strane. Ta odsutnost generira ključno pitanje o samoj esenciji odnosa majke i djeteta te emotivnim i psihološkim posljedicama koje taj odnos može proizvesti.