Skip to main content

OBAVIJEST O RADNOM VREMENU BLAGAJNE OD 6. LIPNJA 2024.

Poštovana publiko,

obavještavamo vas da će blagajna Zagrebačkog kazališta mladih od četvrtka 6. lipnja raditi radnim danom od 13 do 20h. 

Subotom će blagajna i dalje raditi od 10 do 14h te sat i pol prije početka predstave, a nedjeljom sat i pol prije početka predstave.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

GOSTOVANJE PREDSTAVE ”MLADEŽ BEZ BOGA” U RUMUNJSKOJ

Predstava Mladež bez Boga Boruta Šeparovića, u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i Montažstroja, 22. svibnja je gostovala u Temišvaru, u Rumunjskoj, na prestižnom TESZT – Euroregional Theatre Festival Timișoara.

Predstava nastala u koprodukciji ZKM-a i Montažstroja 2019. i danas je aktualna, društveno angažirana, pa i brutalna, a od premijere naišla je na odličan prijem publike i kritike kao i selektora ovog značajnog europskog kazališnog festivala.

Mladež bez Boga suvremena je postdramska interpretacija romana Ödöna von Horvátha, koja je također inspirirana djelima Franca Bifa Berardija, a odražava današnju Europu suočenu s nihilizmom, socijalnim darvinizmom, bijelim kršćanskim identitetom i ekstremnom digitalnom generacijom.

Izrazito izvedbeno zahtjevan komad, u promatraču nužno budi istinsku jezu nad mišlju da negdje u nekoj školi neki mladi čovjek pomišlja na masovni pokolj. U Šeparovićevoj režiji predstava preispituje raspad humanističke ideje zajednice, opsesiju samopromocijom i novom radikalizacijom, tematizira pitanja odgoja, obrazovanja i društvenog utjecaja fašizma na mlade, pružajući snažnu kontekstualnu važnost u trenutnom društvenom i političkom kontekstu.

Mladež bez Boga nastavlja biti relevantna u svjetlu političkih i društvenih promjena u Europi, koje potiču radikalizaciju i manipulaciju u društvu.