Skip to main content

PREDSTAVE ''ANĐEO OD LEDA'' I ''KRAJ SVIJETA U TRI ČINA'' POČINJU U 19h

Poštovana publiko,

obavještavamo vas da se vrijeme početka predstave “Anđeo od leda” i ”Kraj svijeta u tri čina” promijenilo s 20h na 19h.
Ukoliko ste kupili ulaznice za izvedbu u 20h i zbog promjene satnice želite zamijeniti ili vratiti ulaznice, molimo da se javite na blagajnu kazališta, tel: 01 4872 554 ili na e-mail blagajna@zekaem.hr.

Hvala na razumijevanju!

IN MEMORIAM – KOSTADINKA VELKOVSKA

Velika hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica makedonskih korijena Kostadinka Velkovska preminula je u nedjelju 10.03. 2024. u 76. godini nakon kratke i teške bolesti. U Zagreb je iz rodnog Skopja došla vrlo mlada, u Zagrebu je završila Akademiju te je u Zagrebu i ostala.

Njezine dvije velike ljubavi – gluma i glazba – našle su svoj izraz u šansoni za koju je tvrdila da se ne može dobro izvoditi bez glumačke ekspresije. Bila je vrlo uspješna u glumačkoj karijeri i imala je silnu životnu energiju.

Mnogi me pitaju otkud mi tolika energija, a ja samo uživam u životu. Bilo je tragedija, a i sama sam imala velikih zdravstvenih problema, no shvatila sam da je sve u glavi. Bitno je skupiti snagu i krenuti dalje, ne kopati po prošlosti – rekla je jednom.

Pamtit ćemo je po svemu dobrom što je dala u umjetnosti, a u ZKM-u osobito i kao predsjednicu Kazališnog vijeća od listopada 2013. do veljače 2018.

Draga naša Kostadinka, počivaj u miru!

Tvoj ZKM