Skip to main content

PREDSTAVA ”BRAĆA KARAMAZOVI” GOSTOVALA U NARODNOM POZORIŠTU U BEOGRADU

Zagrebačko kazalište mladih gostovalo je 21. lipnja, u suradnji s 32. Beogradskim letnjim festivalom BELEF 2024., na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu sa diptih predstavom Braća Karamazovi, koju je po motivima istoimenog romana Fjodora Mihajloviča Dostojevskog režirao Oliver Frljić.

Beogradska publika ovu je dvostruku predstavu, koja je svoju premijeru imala 26. i 27. veljače 2022. godine, dočekala rasprodanom dvoranom te ispratila ovacijama i dugim pljeskom, a zanimljivo je istaknuti da je ZKM jedino hrvatsko kazalište koje je u proteklih deset godina čak pet puta gostovalo na ovoj centralnoj srpskoj kazališnoj pozornici.

Za ovu suvremenu intepretaciju romana F.M. Dostojevskog Braća Karamazovi Oliver Frljić je na 62. Međunarodnom pozorišnom festivalu MESS, Sarajevo osvojio Nagradu za najbolju režiju, a Ugo Korani je za uloge Dmitrija Fjodoroviča Karamazova i Kartašova, osvojio Nagradu Hrvatskog glumišta 2022. za izuzetna ostvarenja mladih umetnika do 28 godina, kao i Nagradu „Vladimir Nazor“.

Diptih predstavu Braća Karamazovi moći ćete pogledati i u novoj sezoni Zagrebačkog kazališta mladih!