Final Act / Posljednji čin

TRAJANJE: 60 min Lucija Barišić
Redatelj: Lucija Barišić
Premijera: 09. prosinca 2022.

Predstava FINAL ACT / POSLJEDNJI ČIN monodrama je glumice i autorice Lucije Barišić koja iz perspektive smrti kao zadnjeg finalnog čina, produbljuje i propitkuje sve tanke i fine niti života koje joj prethode. Predstava se bavi intimnom pripovijesti o činju umiranja, no također, na lucidan, humorističan, otvoren i poetičan način otvara mnoga pitanja koja se postavljaju u aspektu društva i kolektivnog straha od smrti, i na koja u svakodnevici u suočavanju s činom smrti, izbjegavamo odgovoriti: Što je život iz perspektive smrti? Zašto za života ljudi grade visoke ograde i male stolove oko kojih se okupljaju?

Lucija Barišić pred publikom otvara i mapira karte sjećanja, mjesta odgađanja i čekanja završnog čina. Snažno suprostavljajući život i smrt, realitet i imaginaciju, ponudila je kazališnu predstavu i koncert kojima se slavi život.

“Final act / Posljednji čin” produkcija je Umjetničke organizacije Pierre Vally u koprodukciji sa Zagrebačkim kazalištem mladih te uz potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Umjetnički suradnici i asistenti redateljice i dramaturginje: Petra Veber, Damir Klemenić, Adriana Josipović, Ana Prolić, Mala Kline i Jadran GrubišićGlazba: Luka Žužić, Tomi Novak Oblikovatelj svjetla : Marino FrankolaDizajn plakata : Ivor Tomljanović

Sljedeće izvedbe:

VIDI SVE IZVEDBE

Predstava trenutno nije na rasporedu