Skip to main content

PREDSTAVE ''ANĐEO OD LEDA'' I ''KRAJ SVIJETA U TRI ČINA'' POČINJU U 19h

Poštovana publiko,

obavještavamo vas da se vrijeme početka predstave “Anđeo od leda” i ”Kraj svijeta u tri čina” promijenilo s 20h na 19h.
Ukoliko ste kupili ulaznice za izvedbu u 20h i zbog promjene satnice želite zamijeniti ili vratiti ulaznice, molimo da se javite na blagajnu kazališta, tel: 01 4872 554 ili na e-mail blagajna@zekaem.hr.

Hvala na razumijevanju!

SCENSKA ČITANJA ”DRŽIĆ U ZKM-u” POGLEDAJTE NA NAŠEM YOUTUBE KANALU

Program ”Držić u ZKM-u” održan je u dvorani Polanec od 14. do 16. rujna 2023.
Sada već gotovo tradicionalni program ”Držić u ZKM-u” u formi malog festivala scenskih čitanja predstavlja nove laureate nagrade ”Marin Držić” – najvažnije hrvatske nagrade za neobjavljeni suvremeni dramski tekst koju od 1991. dodjeljuje Ministarstvo kulture i medija RH u svrhu poticanja dramskog stvaralaštva.

Na ovogodišnjem scenskom čitanju predstavljena su tri teksta koja možete pogledati na našem YouTube kanalu: prvonagrađeni Žena himna Davora Špišića te dva ravnopravno drugonagrađena teksta Vulnera urbis, Vulnera orbis (Rane grada, rane svijeta) Edija Matića i Ples na broju 60 Espija Tomičića.

Sve tri režije scenskih čitanja, pod mentorstvom Tomislava Zajeca, potpisuje Gabrijel Lazić, a dramaturgiju Emma Kliman dok su dramske tekstove čitali glumci ZKM-ovog ansambla

Ovim programom ZKM se na najbolji način pridružuje afirmaciji suvremene drame, ali i mladih redatelja i dramaturga koji je scenskim izvedbama oblikuju i predstavljaju.