Skip to main content

OBAVIJEST O RADNOM VREMENU BLAGAJNE OD 6. LIPNJA 2024.

Poštovana publiko,

obavještavamo vas da će blagajna Zagrebačkog kazališta mladih od četvrtka 6. lipnja raditi radnim danom od 13 do 20h. 

Subotom će blagajna i dalje raditi od 10 do 14h te sat i pol prije početka predstave, a nedjeljom sat i pol prije početka predstave.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

17. SVIBNJA ODRŽANA PREMIJERA PREDSTAVE ”KRAJ SVIJETA U TRI ČINA”

Kakva predstava!! Hvala svim kolegama na ovom iskustvu!
Moćan teatar koji hipnotizira. Ovoj predstavi ću se sigurno još vraćati kao zadnji ovisnik.
Ne znam jesam li gledala bolju predstavu!
Bravo, izvanredna predstava!
Kakva predstava! Šaka u pleksus. Bravo!

Ovo su samo neki od komentara na našim društvenim mrežama nakon izvedbi kazališnog omnibusa Kraj svijeta u tri čina u režiji Selme Spahić koji je i u Zagrebu ispraćen stajaćim ovacijama!

Predstava Kraj svijeta u tri čina nastao je u sklopu europskog projekta Skriveni glasovi iz sjene pandemije, a u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih, Beogradskog dramskog pozorišta i SNG Maribor – Festival Borštnikovo srečanje.

Radi se o suvremenom dramskom omnibusu koji suverenom izvedbom pokazuje snagu ženskog iskustva od prasvijeta do danas, od univerzalnog do usko teatarskog, upozoravajući nas da je s aktualnim, vladajućim vrijednostima, kraj svijeta davno stigao.

Omnibus se sastoji od tri nagrađena teksta autorica Kristine Kegljen (Pod suknjom), Katje Gorečan (Aktivistice) i Tijane Grumić (Svijet zaslužuje kraj svijeta) koji su odabrani putem javnog poziva, a u predstavi glume Anđela Ramljak i Katarina Bistrović Darvaš (ZKM), Petja Golec Horvat, Nina Kuclar Stiković, Rina Pleteršek, Barbara Polajnar, Milena Pučnik, Špela Setničar i Gaja Višnar (SNG Maribor – Festival Borštnikovo srečanje), Iva Ilinčić, Mirjana Karanović, Milica Stefanović i Bojana Stojković (BDP).

Projekt  Skriveni glasovi iz sjene pandemije bavi se problemom nasilja nad ženama tijekom lockdowna za vrijeme covid-19 pandemije. O tom, umnogome prešućenom problemu, koji je i sam po sebi imao pandemijske obilježja, projekt progovara s tri razine: razine dramskog teksta, kazališne predstave te dramskih radionica za mlade na temu nasilja, a podržan je iz fonda Creative Europe Programme (CREA).