Iva Kraljević

Iva Kraljević rođena je 3. kolovoza 1987. u Mostaru. Magistrirala je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2019. kao stipendistica zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta. Godine 2023. postala je stalnom članicom ansambla Zagrebačkog kazališta mladih.

U ZKM-u je ostvarila uloge u predstavama: Moj Muž (r. Dora Ruždjak Podolski), Ćelava pjevačica (r. Suzana Nikolić), Euforija (r. Ksenija Zec).

Kazališna, filmska i televizijska glumica. Zapažene uloge ostvarila je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu te u KunstTeatru, Teatru &TD, Kazalištu Moruzgva, Teatru Exit, Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

U dosadašnjim kazališnim, filmskim i televizijskim projektima surađivala je i s mnogim redateljima: Bornom Baletićem, Frankom Perković, Romanom Nikolićem, Juditom Gamulin, Tamarom Damjanović, Aidom Bukvić, Hrvojem Korbarom, Marinom Pejnović, Ivicom Boban, Pippom Delbonom, Januszom Kicom, Ivicom Buljan, Reneom Medvešekom, Lukom Galešićem, Tomislavom Rukavinom i mnogim drugim.

Nagrade: Rektorova nagrada za akademsku godinu 2015/2016. za veliki timski znanstveni i umjetnički rad Giga Barićeva. Specijalno priznanje za umjetničko ostvarenje na 14. Festivalu internacionalnog studentskog festivala u Beogradu 2019. godine za predstavu Ona je samo došla telefonirati.


PREDSTAVE

Ćelava pjevačica
Euforija
Moj muž