Skip to main content

PREDSTAVA ”EICHMANN U JERUZALEMU” GOSTUJE U BEOGRADU

Zagrebačko kazalište mladih u srijedu, 22. studenog, s hvaljenom predstavom Eichmann u Jeruzalemu gostuje u Beogradskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Riječ je o nastavku niza međunarodnih gostovanja ZKM-a sa spomenutom predstavom, dok je za glumačka ostvarenja ansambl nagrađivan na regionalnim kazališnim festivalima.

Još od premijere 2019. predstava Eichmann u Jeruzalemu, u režiji renomiranog slovenskog redatelja Jerneja Lorencija, od niza kazališnih kritičara proglašena je najznačajnijom predstavom sezone. Hrabra i prekretnička predstava kojom se ZKM iznova potvrdio kao najrelevantnije mjesto promišljanja i otpora zabrinjavajućim društvenim trendovima, dolazi na scenu u momentu u kojem se praktično u čitavoj Europi propituju njeni antifašistički temelji, a u Hrvatskoj na javnu scenu donosi sjećanja na pakao holokausta i poruku ljubavi.

U predstavi glume Katarina Bistrović Darvaš, Pjer Meničanin, Frano Mašković, Vedran Živolić, Lucija Šerbedžija, Rakan Rushaidat, Dado Ćosić, Mia Melcher.