Skip to main content

PREDSTAVE ''ANĐEO OD LEDA'' I ''KRAJ SVIJETA U TRI ČINA'' POČINJU U 19h

Poštovana publiko,

obavještavamo vas da se vrijeme početka predstave “Anđeo od leda” i ”Kraj svijeta u tri čina” promijenilo s 20h na 19h.
Ukoliko ste kupili ulaznice za izvedbu u 20h i zbog promjene satnice želite zamijeniti ili vratiti ulaznice, molimo da se javite na blagajnu kazališta, tel: 01 4872 554 ili na e-mail blagajna@zekaem.hr.

Hvala na razumijevanju!

19.03. POSLUŠAJTE RADIO DRAMU NASTALU PREMA ZKM-ovoj PREDSTAVI

U utorak, 19. ožujka, u 18 sati, na Trećem programu Hrvatskog radija možete poslušati radio dramu nastalu prema predstavi Zagrebačkog kazališta mladih, Eichmann u Jeruzalemu Jerneja Lorencija, a pod naslovom „1750 grama“. Nastala prema prvom dijelu predstave koncentrirana je na osobne komentare glumaca o materijalima koje su čitali i gledali u pripremi za rad na predstavi kao što su dokumentarni film Shoa Claudea Lanzmanna, knjiga Hannahe Arendt “Eichmann u Jeruzalemu – izvještaj o banalnosti zla”, “Koža” Curzia Malapartea, film “Suđenje u Nurbergu” Stanleya Kramera itd.

Igraju: Katarina Bistrović Darvaš, Dado Ćosić, Frano Mašković, Mia Melcher, Pjer Meničanin, Rakan Rushaidat, Lucija Šerbedžija i Vedran Živolić

Radijski projekt redatelja Petra Vujačića svjedoči o njihovim iskazima zadržavajući dokumentarnost stila, te pretvarajući mikrofon u svjedoka njihovog glumačkog i osobnog nastupa. Minimalnim uplivom glazbe (skladatelj: Davor Rocco) i efekata (ton majstor: Dalibor Piskrec) ovaj audio dokument postaje, zahvaljujući svojoj svedenosti, izrazito sugestivan i bolan, te potpuno nova struktura i žanr. Mikrofon se pokazuje kao moćno sredstvo bilježenja misli, a još više emocije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.