Skip to main content

PREDSTAVE ''ANĐEO OD LEDA'' I ''KRAJ SVIJETA U TRI ČINA'' POČINJU U 19h

Poštovana publiko,

obavještavamo vas da se vrijeme početka predstave “Anđeo od leda” i ”Kraj svijeta u tri čina” promijenilo s 20h na 19h.
Ukoliko ste kupili ulaznice za izvedbu u 20h i zbog promjene satnice želite zamijeniti ili vratiti ulaznice, molimo da se javite na blagajnu kazališta, tel: 01 4872 554 ili na e-mail blagajna@zekaem.hr.

Hvala na razumijevanju!

TRIBINA ”ČITANJE KAZALIŠTA”: ususret premijeri ”12. NOĆ ili kako hoćete”

U četvrtak 21. rujna u 18:30 sati u dvorani Polanec pridružite nam se na tribini ”Čitanje kazališta” autora i voditelja Srđana Sandića i pobliže se upoznajte s našom prvom ovosezonskom premijerom!

12. NOĆ ili kako hoćete, u režiji renomiranog poljskog redatelja Grzegorza Jarzyne, uprizorenje je jedne od najpoznatijih komedija Williama Shakespearea, čitano iz perspektive rodnih uloga, a Srđan Sandić otvorit će sa svojim sugovornicima teme koje ovaj tekst nudi: seksualnost, rod, granice spolova i preferencije te otvoriti pitanja: Koliko smo sposobni iskoračiti iz društvenih uloga koje je kultura stvorila u nama? Što nam nudi Shakespeare, a što nova interpretacija?

Sugovornici na tribini su:

Anita Dremel, sveučilišna profesorica sociologije, predaje i kolegij Sociologija roda na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku
Tomislav Brlek, šekspirolog, teoretičar, profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

ULAZ NA TRIBINU JE SLOBODAN!